“Esimest kohta ei trumpa miski üle ning seda tunnustust ja au ei võta Orissaare tammelt enam keegi ära. Euroopa aasta puu 2015 on meil juurikaid pidi maa sees kinni,” muigas ta. Keset Orissaare jalkastaadionit kõrguva 150-aastase tamme ümber laiub staadion 1951. aastast, kirjutab Saarte Hääl.

Hanso meenutas tammeaktsiooni, häälte korjamiseks 165 kilomeetri pikkust Tallinnast Orissaarde sooritatud rännakut ja jooksjate südamlikku vastuvõttu, kuhu oli kokku tulnud üle poolesaja inimese.

“See tõi ju kogukonna kokku just selle puu juurde staadionile ning kui ma vaatasin seda toredust, siis kippus pisar silma,” rääkis Hanso. “See võistlus ühendas inimesi ja pani meid kõiki mõtlema puude olulisuse üle.”

“Usun, et iga orissaarlane, saarlane, eestlane oli rõõmus ja uhke, kui kuulis uudist, et Orissaare staadionitamm on Euroopa aasta puuks valitud,” ütles Orissaare vallavanem Vello Runthal. “Kindlasti on see pidu igas peres, südames, sest eks kõik orissaarlased ole seal tamme all käinud, kes kehalise tunnis, kes jalutamas.”