Näiteks parvlaev Ofelia reis, mis väljus Heltermaalt kell 8:30, kestis pea kolm tundi. Parvlaev Muhumaa on seni suutnud jätkata liiklust graafikukohaselt.

Regulaarse liikluse tagamiseks kooskõlastas Väinamere Liinid Hiiu maavalitsusega parvlaevade sõidugraafiku muudatuse, mille kohaselt jääb Rohuküla-Heltermaa liini teenindama parvlaev Muhumaa üksinda ning taastub jäätrassiaegne graafikukorraldus. Reisijate seisukohast üks olulisemaid vahesid jääteeaegse ning kevadise graafiku vahel on, et hommikul esimene väljumine Heltermaalt lükkub kella 6:30-lt varasemaks – jäätrassiaegses graafikus toimub see kell 5:00.

Ära jäävad ka õhtused väljumised Rohukülast täna ja homme kell 20:30 ja Heltermaalt täna kell 22:30. Reede õhtuste väljumiste osas tehakse otsused jooksvalt reede ennelõunal. Graafikumuudatus jõustub koheselt ning kehtib vähemalt reedeni, vajadusel seda pikendatakse.

EMHI prognooside kohaselt jätkuvad sarnased ilmaolud ja tuule suund vähemalt nädala lõpuni, mis tähendab, et navigatsioonitingimused võivad muutuda ettearvamatult kiiresti.

Ära jäid ka hommikused väljumised Triigi-Sõru liinil, kus samuti tugev tuul ja liikuv jää takistavad liiklust.

Kuivastu-Virtsu liinil on praegu laevaliiklus graafikukohane, kuna jääolud on püsinud muutumatud.