„Linnapilti on vaja nähtavust, midagi suurt ja eristuvat,“ selgitas ta. „Näitleja töö on samuti raske nagu nende masinatega tehtav töö ja metafoorselt väljendudes tihtipeale väga sarnase jõukuluga. Ja õnneks olid suurepärased mehed John Deere`st, Caseist ja Rivaltest nõus meile oma masinaid laenama. Traktorid ja metsatöömasinad on suured, võimsad, mõjuvad ja vajavad efektiivsuseks inimest. Samuti on ka etendustega, mis Baltoscandalil kavas. Ja nad on lihtsalt ilusad.“

Festivali pressiesindaja Katrin Maimik lisas, et traktorimüüjatele meeldis võimalus oma masinad eksponeerida keset linna silmatorkaval kohal. Linna keskväljakul ongi siis John Deere kombain ja teatrimaja ees Case IH hiiglaslik roomiktraktor, millel Voore Farmi logo. Muide, seos traktori ja teatri vahel pälvis suurt tähelepanu ka mullu suvel, kui näitlejatar Tiina Tauraite tegi traktoril tuuri üle maa, et rääkida rahvale, mis hakkab juhtuma, kui üks linnapreili tahab põllumajandustootja ameti ära õppida.

Festival algas eile lavastusega “Atlas”, kus sadakond lääne-virumaalast tulevad lavale, et peegeldada ja elegantselt tervikuks põimida maakonna elu-olu läbi üksikindiviidi vaateprisma. Siin lõi kaasa muide ka Rakverest valitud riigikogulane Rannar Vassiljev. Festival lõpeb laupäeva hilisõhtul. Piletite asjus tasub uurida festivali kodulehte baltoscandal.ee.

Põllumajanduse ja metsandusega seotud festivali koostööpartnerid on Case Agriculture, Stokker Agri ja John Deere, Rivalte Mets, AS Raktoom, OÜ Tuisumäe, OÜ Voore Farm ja OÜ Kingu Agro.