"Eestis 2014 aasta septembris läbiviidud elanikkonna uuringu põhjal leiab 71% vastanutest, et maksumaksja raha ei tohiks kulutatada toodetele, mille valmistamisel on töötajatele makstud ebapiisavat tasu või kasutatud orja- või lapstööjõudu. 52% vastajatest peab Eesti kohalike omavalitsuste sotsiaalset vastutust ja arengumaade väiketalunike ning istanduste töölistega arvestamist oluliseks," lisas Välja.

„Tunneme Hiiu vallas uhkust selle üle, et oleme Eesti esimene omavalitsus, kes selle tiitli on saavutanud. Loodame, et oleme sellega eeskujuks ka teistele valdadele ja linnadele,“ ütles Hiiu vallavanem Georg Linkov. „See oli tulevikku vaatav otsus, sest ühiskond on selles suunas arenemas.”

Õiglase kaubanduse valla tunnustus antakse Hiiu vallale üle täna, kell 13 algaval pidulikul sündmusel Solaris keskuse aatriumis (0-korrus). Lisaks omistatakse mitmele õiglase kaubanduse edendajale „õiglase kaubanduse sõbra” märgid. Märgi saajateks on seekord Solaris Toidupood, Marks&Spenceri kauplused, R-Kioskid, Vabaühenduste liit EMSL, Avatud Eesti Fond, personalifirma Manpower, käsitööšokolaadivalmistaja Chocolala ja Kalevi Kammerkoor.

Õiglase kaubanduse linnu läbinud üle-Euroopalise kampaania Make Chocolate Fair! šokotuur teeb täna oma järgmise peatuse Tallinnas Rocca al Mare keskuses algusega kell 17.00. Kampaania peaeesmärk on teavitada inimesi šokolaaditootmise varjupooltest ja kutsub üles andma allkirju õiglase šokolaadi toetuseks.