Eelmisel nädalal andis ministeerium kõigile kolmele võimaluse pakkumist täiendada. Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi lennundus- ja merendusosakonna juhataja Taivo Linnamägi ütles, et hanke järgmiste sammudega alustatakse tõenäoliselt selle nädala alguses.

Käinud on ka läbirääkimised piletihinna üle ja ministeeriumi huvi on võimalikult samalaadset hinnataset hoida ka edaspidi. “Loomulikult ei ole see täielikult võimalik, sest pakkuja teeb oma äriloogika järgi ka väikseid kohandusi. Oleme kuulnud pakkumise käigus erinevaid versioone, kuidas olukorda lahendada, aga sellest on veel natuke vara rääkida,” ütles Linnamägi eile.

ASi Airest nõukogu liige Avo Tölpt ütles Hiiu Lehele, et nende kalkulatsioon andis ühe otsa pileti keskmiseks hinnaks 25 eurot ja müügile tulevad ka soodushinnaga piletid. Enne seda kui lennuamet senise vedaja ASi Avies lennuloata jättis, maksis soodustuseta üheotsapilet Tallinna–Kärdla liinil 19,81 eurot, edasi-tagasipilet 35,41 eurot ja soodushinnaga 30 eurot.

Linnamägi ütles, et hankel osalejate poolt on välja pakutud piletite müük dünaamilise või fikseeritud hinnaga. Ministeerium seda vedajale otseselt ette ei kirjuta, kuid tavalennunduses on dünaamilise süsteemi kasutamine tavapärane. See tähendab, et varem ostetud pilet on soodsam, viimase hetke pilet kallim. Edukas pakkuja peab arvestama ka seaduse alusel kehtestatud sõidusoodustusi.