beetaisane
lõi alfalt naise üle
ei tunne tähti

A. ITSKOK


VILDE VAADE

ANTON VILDE
Tallinna TV

Esmalt riikliku tähtsusega teadaanne: sel aastal pidasime hingedepäeva viimast korda. Seoses hindade tõusuga on 2. november valitsuse määruse järgi edaspidi hindadepäev (lipud tuleb heisata).

President Ilves otsib uut ametiautot. Kas elektriauto sobiks? Oleks ju mõnus selles koos turvameeste ja kaasaga Ärma vahet kihutada.

Muudkui räägivad, et rahvaloendus algab, rahvaloendus algab. Mõtlesime külarahvaga välja, et teeme loendajale töö kergemaks. Istume juba oktoobrikuust saati kõik minu juures üksteise kõrval tihedalt koos.

Et siis rahvaloendaja saaks ühest kohast kogu infopaketi meie küla kohta kätte ega peaks mööda küla ukselt uksele käima ning koerte eest ära jooksma.

Ootame ja ootame. Isegi kella ei keeranud, sest mine tea, äkki tuleb loendaja suveaja järgi. Tegelikult ei julge isegi kempsus käia ja seal tükk aega istuda, leht näpus, sest mine tea, millal ta sisse tungib ja intervjuusid tegema hakkab. Äkki jään hiljaks ja mind arvesse ei pandagi?

Me ootame, aga keda ei ole, seda ei ole. Miks niimoodi rahvast petetakse? Kas jälle Ansipi käsi mängus?

Mu naabrid õed Tihedad otsustasid vahepeal ootamise sinnapaika jätta ja Tallinnas ära käia. Tahtsid minna Toompeale aasta põllumehe konverentsile. Kui kohale jõudsid, nägid lossi ees rahvasumma, plakatid käes ja puha.

Küll on ikka palju toetajaid aasta põllumehe valimistel, küll on ikka ühel või teisel kandidaadil palju fänne! Lausa loosungitega tuldud kaasa elama ja žüriid mõjutama, mõtlesid õed.

Sellest segasummast nad edasi lossi ei pääsenudki. Niivõrd kõva trügimine käis. Ühed tungisid komejantsaadiku käevangus Toompea lossi, siis pandi uksed lukku, ja kogu lugu.

Kui õeksed õhtul mu juurde tagasi tulid ja me koos telekat vaatasime, ütlesin neile: "Kuulge, Tihedad, te olite ju enda teadmata osalised õpetajate meeleavaldusel!" Õeksed läksid näost kaameks nagu Jürgen Ligi, kui ta kuulis, kui palju me kreeklasi toetame.

Vaese valla vanasõna: enne saab Savisaar Toompeale, kui Ansip haldusreformi ära teeb.


VAATAKS TÕTT

MARKUS LARSSON: "USA-s maast madalast koolitatava ja järjest süveneva poliitilise korrektsuse õhkkonnas ei pööra siinsed mehed enam tähelepanu naistele ega julge ammugi uudistada nende keha eripärasusi."

Eesti Päevaleht, 27. märts 2004


TÕRRE PÕHJAST

Suuseks? Kas see tähendab seksijutu rääkimist või kuulamist?

RÉJEAN LÉVESQUE


AMET EI RIKU

- Mitmekülgsel mehel oli mitu küljesoendajat.

- Elumees käis vananaistesuvel noorte naistega mättal.

- Lõbulinnul oli luigekael, kanarind ja kuresaapad.

- Tark läks jalutama, loll käendama.

- Õpetaja andis tunde, kohtunik aastaid.

ANDRES ÜLVISTE


PAETISME

- Nudistid ei taipa, et riie kaunistab inimest.

- Ülemus kutsub ühed alluvad vaibale, teised voodisse.

- Tänasida viinavõtte ära viska homse varna.

- Tualettpaber kannatab kõike.

JÜRI PAET


TÕSI TAGA

Külasex & kalasex

Külalisex muistesex
eesti külas külasex -
estex rohkem kommisex,
tänapäeval - kummisex.

Kui läks asi pidusex,
joomisex ja söömisex
(löömameestel löömisex),
aeti asjad tulisex -

peremeestel peresex,
perenaistel keelepex,
saunikutel saunasex,
muidumeestel muidusex.

Kalapüügi kaaslasex,
osanikux noodasex
olla võis siis üxkõik kes -
suu sai ikka kalasex.

Nüüd ent: läbi liivasex,
lõpul igat masti kex -
"Meie meri kalasex,
lausa lõhemaimusex!"

Muistisex jääb mõrrasex,
möödanikux murusex,
rasitusex rannasex,
tulevikux - turusex.

Lohutusex-lootusex,
ohutusex-ootusex,
igatsusex endisex
jäägu saada suugi sex.

MISKE SKURAT


SIRGU SILITA

Mis on parem kui jalgpall?

Jalgpall on teadagi parem kui seks. Kuid on midagi veel paremat.

Sellist tehnikat ja taktikat, triblamist, söödumängu ja vahelt lõikamist mujal ei näe.

Mängijaks võib hakata igaüks. Pole vaja maast madalast harjutada. Tuleb vaid peatreeneriga nõu pidada, ja juba mängid tipptasemel.

Kui värava lööd, hüüad ise kõva häälega, et pall on vastase väravas.

Vahel ei lenda mitte ainult pall, vaid ka mängija ise auti. Tuleb ette suluseise ja nurgalööke, astutakse ämbrisse, kuid viga ei saa iial keegi.

Jalgpallist palju parem on poliitika.

HEIKI MAIBERG


ANEKDOOT

Psühhiaater küsib patsiendilt: "Millest see depressioon teil õieti algas?"

"Mu eelmine naine sai praeguse naisega tuttavaks. Algul läksid riidu. Siis aga leppisid ära ja andsid mu tulevasele naisele peksa."


Euroopa Liidu kummidirektiiv

Austades Euroopa Liidu alusdokumentides sätestatud õigust liikmete vabale liikumisele;

ilma et see piiraks aluslepingute teiste sätete kohaldamist, ja astumaks liidu poolt antud volituste piires vajalikke samme, vältimaks viiruste ja bakterite isikutevahelist liikumist;

vankumatus usus, et kumm on seks;

eesmärgiga muuta turvavarustuse kandmine ja kasutamine võimalikult laiapõhjaliseks ning läbipaistvaks:

Võttis Euroopa Liidu Ministrite Nõukogu pärast konsulteerimist Euroopa Komisjoni, Euroopa Parlamendi ning Regioonide Komiteega vastu direktiivi nr EC69/2011 “Kummist turvatoodete kandmise ja kasutamise nõuded avalikele teenistujatele, töötajatele ning füüsilisest isikust ettevõtjatele.”

1. Alates 1. jaanuarist 2012 peavad tööülesannete täitmisel kandma ja kasutama kummi kõik riigi- ja kohalike omavalitsuste ja nende hallatavate asutuste ametnikud, avalik-õiguslike juriidiliste isikute töötajad, haridus- ja kultuuritöötajad ning kõik teised avalikud töötajad, kes võivad oma töö iseloomu tõttu kokku puutuda teiste isikutega, kes sõltumata oma rassist, rahvusest, emakeelest, soost, sotsiaalsest päritolust või seksuaalsest sättumusest võivad levitada viiruseid ning baktereid, kelle vaba liikumine Euroopa Liidus on keelatud.

2. Äriühingute ja mittetulundusühingute töötajatele ning füüsilisest isikutest ettevõtjatele kehtestatakse kummi kandmise ja kasutamise nõue üksnes avalikes huvides, milleks käesoleva direktiivi mõttes on tervishoid, tarbijakaitse ning tööohutus. Kummi kasutamise nõue peab olema põhjendatud ja proportsionaalne taotletava eesmärgiga ega tohi moonutada piiratavate õiguste olemust.

3. Ka kõik teised isikud, kes suhtlevad nii tööalaselt kui ka mitte tööalaselt teiste isikutega, kes suhtlevad nendega tööalaselt või mittetööalaselt, peavad suhtlemisel kasutama turvavarustust.

4. Direktiivi nõuete täitmise kontrollimiseks asutatakse üle-euroopaline Munitsipaalkummipolitsei peakorteriga Ateenas. Trahvid direktiivi rikkumise eest laekuvad Kreeka riigieelarvesse.

ΣΕΡΓΕΙ ΓΕΡΑΝΟΣ
SERGEI GERANOS
Αθήνα Ateena