Mõnedes regioonides, näiteks Kataloonias ja Kanaari saartel ongi härjavõitlus ja härjajooks juba keelatud. Ka Valencias hääletati hiljuti keelamise poolt.

Samas on Sevillas ühe kuulsaima Hispaania härjavõitleja Ignacio Sánchez Mejías'e järgi nimetatud grupp algatanud liikumise selle ammustest aegadest pärit värvika ja vastuolulise traditsiooni kaitseks.

Grupi liikmete arvates vajab härjavõitlus paremat seaduslikku kaitset ning nad soovivad, et see kantaks Hispaania puutumatu pärandkulutuuri nimekirja, mis on koostatud UNESCO nõudmisel. Veelgi enam - aktivisitide arvates võiks härjavõitlus kuuluda ka nende UNESCO pärandkultuuri nähtuste hulka, mis vajavad kohest ja kiiret kaitset.

UNESCO vaimse kultuuripärandi nimekirja kantakse kombed, tavad, teadmised ja oskused, mis püsivad elavas kasutuses, kui need on inimeste jaoks olulised ning neid soovitakse anda edasi ka uutele põlvkondadele.

Prantsusmaal lülitati korrida kaitstava pärandi nimekirja 2011. aastal, kuid nüüdseks on see sealt rahva survel siiski eemaldatud.