Kogu nädala jooksul toimuvad Põlvamaal mitmed kursused, kus saab õppida tundma loodust ja  loodusega kooskõlas tegutsemise viise. Festivali retked viivad külalised ökotaludesse ning koos Aleksei Turovskiga looduse - ja loomariiki avastama. Roheliste eestvedamisel toimub avatud ruumi arutelu otsedemokraatiast ja keskkonnaala asjatundjad kogunevad põnevale seminarile „Profilt profile". 

Ökofestival tuletab meelde, et peame oma keskkonda säästma nii, et ka järgmistel põlvedel oleks hea elada. „Põlvamaal on mida näidata ja õpetada  ning selleaastased kursused on kõik väga menukad", selgitas festivali  korraldaja Kaire Mets. „Üksikuid kohti võib siiski saada veel näiteks lõunaretkele", lisas ta.

Festival kulmineerub laupäevase perepäevaga  Karilatsi Talurahvamuuseumi territooriumil.  Avatud on erinevad töötoad ja toimub loodustoodete laat. Võimalik on osaleda seminaril "Rohelisem elu", kus saavad sõna Aleksei Turovski, Epp Petrone, Anne Luik ja Marek Strandberg.  Kätt saab proovida vibulaskmises, toimuvad hobusõidud, maitsta  saab mahetalude paremaid palu ning vaadata esinemisi. Lastele on avatud mängutelk ning vaadata saab Kinobussi filmiprogrammi.

Tänavune festival on järjekorras juba kolmas. 2007. aastal tunnistas Keskkonnaministeerium Ökofestivali aasta keskkonnateo vääriliseks.

Lisainfot  ja festivali täpse programmi leiab ökofestivali kodulehelt www.ecofest.ee