Kolmapäeval (29.04.) liigub kiires lõunavoolus uus madalarõhkkond Kesk-Euroopast üle Eesti. Aeg-ajalt sajab vihma. Põhjakaare tuul tugevneb rannikul pärast keskööd 9-14, hommikuks looderannikul puhanguti 18, saartel võivad 20 m/s tõusta, päeval pöördub tuul loodesse ja läände ning püsib õhtuni tugevana. Sisemaal pöördub öösel tuul lõunakaarde ja tugevneb hommikuks 7-12, päeval tõusevad edela- ja läänetuule puhangud 15 m/s. Õhutemperatuur on lääne pool ööpäeva vältel 5..10, Lõuna- ja Ida-Eestis hommikul ja ennelõunal 10..16°C, pärastlõunal tõmbub ilm kiiresti jahedaks.

Neljapäeva (30.04.) öösel madalrõhkkond eemaldub ja saju võimalus väheneb. Edela- ja läänetuul on öö hakul tugev, puhangud ulatuvad 14, põhjarannikul 18 m/s. Päeval tugevneb kõrgrõhkkonna mõju ja ilm on olulise sajuta. Puhub tugev edelatuul, õhtu poole jääb ilm vaiksemaks. Õhutemperatuur on öösel +1..+6, päeval 8..13°C, kagunurgas võib veel kraad-kaks kõrgemale tõusta.

Reedel (1.05.) jõuab Lõuna-Rootsi uus madalrõhkkond ja kõrgrõhkkond eemaldub Läänemere äärest aeglaselt Venemaale. Eestis püsib ilm veel sajuta ja vahete-vahel peaks ka päikest näitama. Tuul pöördub kagusse ja veidi tugevneb. Õhutemperatuur on öösel 0..+6°C, päevaks pöördub õhuvool kahe rõhuala piirimail lõunasse ja saabuv õhumass on soojem ning õhutemperatuur tõuseb 12..17°C-ni.

Laupäeval (2.05.) laieneb Lõuna-Rootsist madalrõhkkonna serv üle Läänemere ja vihmahoogude tõenäosus suureneb. Tuul puhub öösel kagust ja on tuntav, päevaks nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 4..9, päeval 10..16°C.

Pühapäeval (3.05.) kujuneb Läänemere ümbrusse uus madalrõhkkond. Edelavoolus lisandub niiskust ja uuesti jahedamat õhku. Ilm on sajuhoogudega. Õhutemperatuur on öösel 3..8, päeval 7..12°C.

Esmaspäeval (4.05.) madalrõhkkond eemaldub ja selle järel sajab kohati hoovihma. Õhutemperatuur on öösel -1..+5, päeval 8..13°C.