Kohale on jõudnud vahekohtunikud Soomest, Norrast, Rootsist ja Taanist ning peakohtunik Ameerika Ühendriikidest, samuti võistluse vaatlejad Hollandist ning Hiinast.

„Sellistel üritustel on rahvusvaheline koostöö väga oluline", ütles retke peakorraldaja, Erna Seltsi president Meelis Rätsep. „Koostöö militaarvaldkonnas vähendab rahvusvahelisi pingeid, teisi riike, inimesi, kultuure tundma õppides suurneb arusaam maailmast ning tugevnevad sõprussidemed."

Selleaastase Erna Retke trajektoor linnulennult on ligi 100 km, võistluse ala on 960 km2. Vastavalt võistluse juhendile on võistluse põhilised tegevused varjatud liikumine murdmaal nii päeval kui ka öösel vastavalt ette määratud ajagraafikule ning koordinaatidele, „vastase" jõudude vältimine ning nende kohta info hankimine ja edastamine ning sõdurioskuste ülesanded kõrgendatud füüsilise ja psühholoogilise pinge tingimustes.

Huvilised saavad võistlusele kaasa elada avamisel 6.augusti hommikul Jüriöö pargis ning samal õhtupoolikul Salmistu rannas toimuvale meredessandile.

Erna Seltsi korraldatav Erna retk võistlusena toimus esimest korda 1994 aastal, aastate jooksul on osalenud sellel 21 välisriigi võistkonnad. Sel aastal osalevad retkel lisaks Kaitseliidu, reservohvitseride, Naiskodukaitse, kaitseväe, sõjakooli jt võistkondadele seitsme välisriigi võistkonnad.

Eelmise aasta Erna retke edukaimaks osutus Eesti Reservohvitseride kogu võistkond, parimaks välisriigi võistkonnaks aga kolmanda koha saavutanud Soome võistkond.