Põhikomponent oleks õunapüree, kuid lisades sinna pika aja jooksul energiat andvaid lisandeid, saaks sobiva toidu näiteks maratonijooksjatele. Nii võib luua eri maitsega toite mitmele sihtrühmale.

Uudsed püreetoidud ei valmi üleöö, enne tuleb teha ära suur arendustöö.

Juba eelmise aasta lõpus alanud katsetuste käigus uuriti, kuidas vabaneda purustatud õunamassi pressimisjääkides kõvadest osadest nagu õunavarred, õietutid, seemned ja seemnekambrid. Millistel rõhkudel mahla pressida, et säiliks piisav jääkniiskus, et pressimisjääke oleks võimalik efektiivselt sõeluda.

Kuidas maitseb Sulev Nõmmanni firma toodetud siider, mille maitsenüansside lihvimiseks kulutati kümme aastat, seda loe homsest Maalehest.