21.06.2016, 19:00
HOMSES MAALEHES: Grillitud liha, mis teeb saledaks
Peene piha ihalejatel ei tule suvistel grillipidudel sugugi liha järele vaid suud vesistada, kuid grillvorstide asemel tasub suhu pistmiseks valida midagi muud.
FOTO:
Atria Eesti tegevdirektor Olle Horm ütleb, et toorvorstides on rasva tavaliselt üle 20 protsendi, kuna neid tehakse vorstilihast, mis sisaldab rohkem rasva. Taise liha puhul jääks vorstikesed lihtsalt kuivad. Sama rammusad kui toorvorstid on ka eelnevalt termiliselt töödeldud grillvorstid.
“Kõige rasvasemad on toorvorstid ja seakael,” selgitab Horm. “Neid on lihtne ja mõnus grillida, valmistoit jääb mahlane, mis tuleb rasva arvelt. Seakaela rasvasisaldus jääb ju 25–30 protsendi kanti.”
Sealiha puhul on kõige taisemad tükid sise- ja välisfilee. Näiteks välisfilee rasvasus jääb 10 protsendi ligi, kuid grillil sellest mahlase roa tegemine on ka selle võrra keerulisem.
Pikemalt loe juba homsest Maalehest!