HOMSES MAALEHES: Hiiumaa leib valmib Soome jahust
Juba aastaid tagasi poelettidele jõudnud tummist Hiiumaa leiba on peetud traditsioonide vaimus küpsetatud, justkui tõeliseks koduleivaks. Algselt reklaamiti seda kui hiiumaist toodet, kuid nüüd kaunistab Hiiumaa leiva pakendit vaid märge, et tegu on käsitööleivaga, sest kogu tooraine tuleb väljastpoolt.
Hiiu Pagar kasutab kodumaise teraviljana ainult rukki täisterajahu, mida ostab Saaremaalt Pihtla Veskitelt. Seda kasutatakse osa rukkileibade valmistamiseks. Ülejäänud jahud tulevad Soomest, neid tarnib väiksematele ettevõtetele spetsialiseerunud edasimüüja Leipurin Estonia. “Tooraine kvaliteet ja hind on need, mis meiesuguse väikse ettevõtte valikuid kallutavad,” põhjendab Hiiu Pagari tootmisjuht Moonika Kurba.
Pikemalt loe juba homsest Maalehest!