Kas Eesti saadikutel on lootust oma sõna maksma panna?

Me oleme seda korduvalt öelnud ajakirjanikele: vaadake ja jälgige! Meie saadikurühm on väga aktiivne ja meie sõna üldiselt maksab.

Sõna maksvus on seotud kahe asjaga. Üks on teema, millega sa komisjonis tegeled. Kui ma olen andmekaitse direktiivi raportöör, siis minu sõna ongi viimane, kui asi ükskord suurde saali tuleb.

Kuid andmekaitse direktiiv on niivõrd keeruline teema, et kardetavasti ei jõua me sellega valmis enne järgmise aasta lõppu. Sellega seondub lõputuid arutelusid igasuguste huvirühmadega, suurte ettevõtetega, teadlastega, poliitikutega. Olen saanud väga kõrgel tasemel asju arutada Microsofti, Google’i ja Apple’iga.

Kui oled saanud sellise ülesande ja teemasse süvened, siis loomulikult sinu sõna maksab, aga see sõna ei saa olla juhuslik, lähtuda tujust või ainult Eesti huvidest.

Teiseks oleneb sõna kandvus sellest, kuidas inimene paneb ennast kuulama oma saadikurühmas.

Mind valiti meie saadikurühma juhatusse, Tunne Kelam on oma rühmas väga autoriteetne, Kaja Kallas on väga aktiivne nii oma komisjonis kui suurel plenaaristungil. Eks iga eestlane peabki olema sama tubli nagu 1300 hiinlast.

Pikemat intervjuud Marju Lauristiniga loe juba homsest Maalehest!