Soela väina ääres on Saaremaal megaliitstruktuur, mis kujutab endast suurtest kividest tekitatud tohutu suurt (läbimõõt rohkem kui kilomeeter) veidi munakujulist ringi, mille sisse moodustub peaaegu täiuslik tähtviisnurk.

Üks intrigeerivamaid artefakte selles muinaskompleksis on aga kivilaev, mille esiotsas asetseb kivirahn – selle ühel pool (lõunapoolses küljes) on selgesti eristatavalt silma ja teisel pool (põhjapoolses küljes) kolmnurga kujund. Tundlik inimene, kes suudaks läbi kivi vaadata, näeks, et silm asetub kolmnurga sisse.

Miks kasutas Käina kiriku orelimeister, tõenäoliselt Rudolf Tobiase isa, oma sfääride muusika instrumendi ilustuseks Jumala silma kolmnurgas ja miks seadis Vigala Sass oma eluaseme sisse Triiki?

Lisaks - Karja kiriku lakke on maalitud kolmjalg-päikesesümbol, kolmjala kujul esineb Hiiumaa mehe naisakt. Kõik arhetüüpsed sümbolid.

Homne Maaleht kirjutab, mida nägid kaks Saaremaa meremeest Peterburist koju sõites, millist õudusunenägu nägi koolipoiss ja mis väina kahel kaldal veel eriskummalist toimunud on.