Venemaal on Kremli tellimusel ilmunud kollektiivse autorlusega raamatud “Проект Россия” ja “Новая русская доктрина”. Kremli opositsionäärid nimetavad neid Putini “Mein Kampfiks” ehk Putini Venemaa doktriiniks.

Selle uue vene doktriini kohaselt pretendeerib Venemaa ei rohkemale ega vähemale kui globaalse administraatori rollile ehk USA asendamisele maailma liidri kohal. See on lõppülesanne.

Lähiülesandeks on märgitud kontrolli taastamine postnõukogude ruumi üle, ja selle täitmine ongi praegu käsil. Algas see tegevus 2008. a kallaletungiga Gruusiale. Kremli eesmärk on taastada Vene impeerium vähemalt nendes piirides, nagu see oli NSV Liidu ajal. Ukrainata aga ei ole võimalik impeeriumi taastada, seetõttu ka praegune vägivald läände pürgiva Ukraina vastu.

See agressioon on pikalt ette valmistatud. Kui Viktor Janukovitš presidendiks sai, ujutati Ukraina Vene eriteenistuste agentidega üle. Sõjaväe ja riigi teiste jõustruktuuride rahvuslikult meelestatud juhtkond vahetati välja ja asendati venemeelsetega. Kõike kontrollisid Vene eriteenistused.

Pikemalt loe juba homsest Maalehest!