Inimesele on kõige tähtsam vajaduste esimene aste: toit, elamine, laste kooliraha ja nii edasi. Raha, mis kindlustab selle kõige vajalikuma, on kõige kallim.

Kas oma kroonil oleks mõte, kui pole enam oma kapitali?

On loomulik, et üha enam domineerivad rahvusvaheline kapital ja ettevõtted. Kuid see ei tähenda kohaliku kapitali kadumist. See ei tähenda, et oma kapitali ei või olla tulevikus rohkem.

Mis aga rahasse puutub, siis see on ekvivalent, mis mõõdab kapitali väärtust. See võib olla ka iga muu maksev ja usaldusväärne raha.

Kui tihti Sillamäel oma äri juhtimas käite?

Kord nädalas. Aga Sillamäe ja tema projektidega tegelen ma seitse päeva nädalas.

Palju Sillamäel eestlasi on?

Kolm protsenti. Elanikke on 16 000, aga kõik need inimesed on ka Eesti inimesed. Nende 15 aasta jooksul, kui mina seal tegelnud olen, on Sillamäe vaim muutunud suuremaks kui rahvaarv. Ma loodan, et see kasvab veelgi. Ja ma loodan, et Sillamäe annab rohkem ka Ida-Virumaale ja Eestile.

See ei ole omaette maailm. Sillamäe on Eesti riigi osa, Ida-Virumaa on Eesti riigi osa, tähtis osa.

Paljud eestlased kardavad, et suur Vene karu paneb meile käpa peale. Teie toimetate Sillamäel, karu külje all. Kas teie ei karda Vene tanke?

Kui ma eestlasena tunnen täna millegi ees hirmu, siis mitte selle ees, et tankid tulevad. Isegi kui me Vene karu torgime – oma ütlemiste, sõimamisega, provokatiivsete otsustega –, isegi siis pole vaja tanke karta.

Ma tunnen hirmu selle pärast, et kui me ei suuda tagada noortele ja ambitsioonikatele inimestele elamisväärset elu ning anda konkurentsivõimelist palka, lähevad nad sinna, kus on parem.

Rahvusvahelistumine on Eesti rahvusriigile oluliselt suurem oht kui Vene tankid.