HOMSES MAALEHES: Ülekaalus on kolmandik rahvast, aga toit poes muutub aina rasvasemaks
Eestis käib justkui piimatööstuste võidurelvastumine. Liitrises pakis pakutava jogurti rasvaprotsent jääb küll endiselt kahe piiresse, relvana kasutatakse hoopis väiksematesse pakenditesse peidetud rasva.
Pakis müüdava lahja kohupiima kõrval on hoogsalt letipinda võitnud kohupiimakreemid, kus rasva viis ja kuus protsenti.
Jogurtid on aga veelgi rasvasemad: Alma Muah! ananassi-kookose koorejogurtis on seda 7,4%, Tere LaCrema rammusas ja Farmi maasikamoosiga Kreeka jogurtis 8%.
Hapukoorte hulka on lisandunud 30% toode.
Jäätistest ei maksa rääkidagi. Viimaste suvede rahvalemmikuteks on eriti rammusad koorejäätised, kus rasva 15%.
Samas on täiskasvanute ülemäärane kehakaal tõsine probleem, nagu näitas mõni aeg tagasi tehtud Eesti täiskasvanud rahvastiku tervisekäitumise uuring.
Ülekaalus oli selle põhjal 36% meestest ja 26% naistest. Hulk inimesi põdes koguni rasvtõbe.
Miks tootjad nii rasvaseid hõrgutisi pakuvad, sellest loe homsest Maalehest.