Veterinaar tundis muret põssa esijalgade liigeste pärast, sest loom hoiab neid natuke imelikult ja komberdab kergelt – põhjuseks tõi tohtrihärra aga selle, et sõrad olid loomal algusest peale lõikamata. Sõrgi tuleks seal aga lõigata iga kolme kuu tagant. Ka notsu mustad kõrvad näitasid, et puhastamist pole need kunagi tunda saanud.

Mõne aja pärast leidsid loomakaitsjad üles ka sea omanikud, kelle sõnul oli muidu Tallinna korteris peetud notsu Laitses külas käies kaduma läinud. Omanikega vesteldes sai selgeks, et põssat polegi kunagi loomaarstile näidatud ja poldud teadlikud isegi selle vajadusest. Hoiukodus Possuks nimetatud seapoisile vajalikke hooldusprotseduure omanikele tutvustatud, on viimased valmis temast tänase seisuga loobuma. Lähipäevil kui saame loovutuslepingule nendepoolse allkirja alla, soovime põssa toimetada uude heasse koju või ajutisse hoiukoju.

Uus kodu peaks arvestama sellega, et suure tõenäosusega on meil tegemist Vietnami rippkõhtseaga, kes võib kastreerimise korral kasvada umbes 60kiloseks, muidu aga keskmiselt 80 kg raskeks.

Praeguses hoiukodus on Possul väga kehv parketi peal kõndida ja sellepärast oleks hea kui ta leiaks endale kiiremas korras mõne vähem libeda põrandakattega elamise. Trepist siga ei kõnni.

"Kui omanikud on kodust ära ja Possu õue pissile ei saa, teeb ta häda tuppa ja see haiseb näiteks koera või kassi pissist ikka vähe vängemalt!" selgitavad loomakaitsjad.

Kõige paremini sobiks Possule aedikmaja või elu mõnes mõnusas soojas laudas, sest tegelikult ei tohigi seakatku tõttu oma majast kaugemale jalutama minna. Hästi sobiks Possule ka piiratud hooviga eramaja, mille aias ta saaks vabalt liikuda ja oma seaasju ajada. Iluaed talle mängumaaks ei sobi, kuna sigadel on natuke teistsugune ilumeel kui inimestel.

Muidu on Possu üpriski viisakas poiss. Sööb praktiliselt kõike, ehkki kõike talle anda ei tohi. Tundub, et ka pissihädast oskab Possu tublisti ise märku anda, jalutades ukse juurde. Ilmselt oleks võimalik õpetada teda ka kassi liivakastis käima.

Possu otsib pidevalt inimese kontakti. Õues rihma ei vaja, sest käib truult alati ise oma inimestel järel. Kassi ja koeri on notsupoiss näinud ning neid põhimõtteliselt ignoreerides on kooselu igati võimalik.

Öösel magab Possu vaikselt, on hea unega ja tõuseb pereliikmetest viimasena. Kisa viisakas siga ei tee ja suhtlemisel vaid röhib erinevates lõbusates toonides.

Possu tahab süüa mitmekesist toitu aastaringselt ning sõrgade ja kihvade kärpimist iga kolme kuu tagant. Hetkel on sea sõrad loomaarsti juures lõigatud ja kaasa sai ta kaltsiumitablette, mida sõrgade tervise parandamiseks nüüd krõbistada saab. Uuesti tuleb Possuga kliinikusse minna kuu aja pärast. Siis võiks notsu rahuliku meele heaks kastreerida ja tema hambadki üle vaadata lasta.

Kui oled sellele targale ja puhtale lemmikloomale valmis kodu pakkuma, siis palun täida küsimustik ja saada see ära. Lisaküsimustele vastab hea meelega Possu praeguse hoiukodu peremees Oleg e-postiaadressil oleg.zhemchugov@gmail.com.

Rohkem pilte näed Possust SIIT.