Hea Tahte Kokkuleppe raames aitavad tööstusettevõtted luua, rakendada ja arendada koolis inseneeriateemalisi valikaineid ning arendada matemaatika ja loodusainete süvendatud õpet.

Eesti Energia juhatuse liige Andres Vainola sõnul on positiivne, et ettevõtted panustavad ühiselt, et noortel oleks võimalik omandada hea haridus ning nad teadvustaksid, et karjäärivõimalusi pakuvad erinevad Ida-Virumaa ettevõtted. "Ootame noori insenerierialaga tutvuma meie tootmisüksustesse töövarjuna ja hiljem juba praktikale,“ rääkis Vainola.

Viru Keemia Grupi juhatuse esimees Priit Rohumaa usub, et inseneeria valdkonna ja insenerikutse edendamine on Ida-Virumaal olulise ja selgelt positiivse mõjuga maakonna sotsiaal-majanduslikule edasijõudmisele, st maakonna elule ja heaolule.

"Meie oleme väga huvitatud, et tulevased spetsialistid saaksid juba koolis põhjalikke teadmisi reaalainetes. Oleme valmis panustama inseneeriateemalise hariduse arengusse riigigümnaasiumis ja aitama noori inimesi karjääriplaneerimisega. Tööstusettevõtete ja kooli koostöö aitab esile tuua võimalusi kodukandis huvitava erialase töö ja väärika töötasu saamiseks,“ sõnas Rohumaa.

Lisaks põlevkiviettevõtetele ühines Hea Tahte Kokkuleppega ka Ida-Virumaal tegutsev keemiatehas Eastman Specialities OÜ. „Oleme põnevil, et meil on võimalus jagada oma kogemust Jõhvi Riigigümnaasiumi õpilastega. Loodame, et koostöö käigus areneb fokusseeritud õppekava, mis väärtustab noorte seas veelgi enam reaalaineid ning tuleb kasuks nii igapäevaelule kui ka Ida-Virumaa tööstuste arengule. Oleme rõõmsad, et meil on võimalus suhelda meie potentsiaalsetele tulevaste töötajatega juba õppeprotsessi alguses ning tutvustada neile meiepoolseid ootusi. Loomulikult on veel teha palju tööd, kuna oleme alles ühise teekonna alguses,“ rääkis tehase direktor Tony Sellers.

Jõhvi loodav riigigümnaasium alustab tööd 1. septembril 2015. Gümnaasiumis alustavad tööd 10.-12. klassid, kus saab õppida kuni 540 õpilast. Senised Jõhvi Gümnaasiumi ja Jõhvi Vene Gümnaasiumi 11.-12. klasside õpilased arvatakse uue kooli koosseisu ning 10. klassi õpilased astuvad sisse juba uude kooli.