Kolmapäeval (7.09.) liigub aktiivne madalrõhkkond Norra merelt üle Skandinaavia ja Soome põhjaosa itta ning selle lõunaserva mööda liigub Läänmere äärde soojemat õhku. Saabuv õhumass on ka veidi niiskem, lisandub pilvi ja mõnes kohas sajab ka veidi vihma. Edela- ja läänetuul tugevneb puhanguti 13, rannikul 17 m/s, õhtul pöördub tuul loodesse ning nõrgeneb. Õhutemperatuur on öösel 7..12, rannikul kuni 15, päeval 17..21°C.

Neljapäeval (8.09.) tugevneb Läänemere ümbruses uuesti kõrgrõhuala. Ilm on sajuta ja laialdaselt selge taevaga. Loodetuul öösel rahuneb ning päev tuleb võrdlemisi nõrga läänekaare tuulega. Õhutemperatuur on öösel 6..11, päeval 16..21°C.

Reedel (9.09.) jätkub kõrgrõhkkonna ülekaal. Ilm on sajuta ja võrdlemisi vaikne. Öösel riivab tõenäoliselt ka Eestit Skandinaavia põhjatipust loodevoolus liikuv jahedus ning õhk jahtub 5°C ümbrusse, maapinna lähedal aga langeb temperatuur 0°C lähedale, päevaks jõuab soojem õhumass ja maksimumid tõusevad 17..21°C-ni.

Nädalavahetusel liiguvad üksteise järel üle Skandinaavia põhjaosa madalrõhkkonnad. Samal ajal Kesk-Euroopa kohal püsib kõrgrõhuala. Eesti jääb kahe rõhuala piirimaile. Tänastel andmetel on mõjusam kõrgrõhuala ja selle serva määda lisandub meile küll pilvekiht, kuid võimalikud sajud on nõrgad ning võivad riivata laupäeval vaid Eesti põhjarannikut. Pühapäeval suureneb saju tõenäosus pärastlõunal ja seda eelkõige Eesti põhjapoolses osas. Madalrõhkkondade liikumiskiirus ja mõjusfäär võivad aga muutuda ja seepärast võib prognoos nädala vältel muutuda. Õhutemperatuur on laupäeval (10.09.) öösel 8..13, päeval 18..23°C. Pühapäeval (11.09.) öösel 6..11, päeval 19..22°C.