Teisipäeval (8.01) liigub järgmine madalrõhkkond Põhjamerelt Läänemere kohale ja selle serv laieneb üle idaranniku. Juba keskööks jõuavad sajupilved saartele ja sadu tuleb alla vihmana, pärast keskööd laieneb sadu lume ja lörtsina üle Mandri-Eesti, lääneservas tuleb sekka ka vihma. Päeval sajab aeg-ajalt lund ja lörtsi, saartel sekka ka vihma. Pärastlõunal on Kagu-Eestis saju võimalus väiksem. Tuul pöördub öösel lõunasse ja kagusse ning tugevneb uuesti sisemaal puhanguti 12, rannikul 16 m/s. Õhutemperatuur on Lääne- ja Loode-Eestis -1..+3, sisemaal 0..-5°C. Libeduseoht on suur!

Kolmapäeval (9.01) liigub madalrõhkkond Poola poole ja ulatub vööndina üle Läänemere. Samal ajal tugevneb Skandinaavia ja Venemaa kohal kõrgrõhkkonna mõju. Eesti jääb mitme rõhuala piirimaile. Vahetevahel sajab veidi lund, saartel sekka ka lörtsi. Lõunakaare tuul on öö hakul veel tugev, siis rahuneb ning on päeval nõrk. Õhutemperatuur on öösel -2..-7, idapoolsetes maakondades langeb alla -10°C, päeval märkimisväärselt ei tõuse.

Neljapäeval (10.01) on veidi tugevam kõrgema rõhuga vöönd ja ilm on suurema sajuta. Tuul on võrdlemisi nõrk, päeval tugevneb lõuna- ja edelatuul. Õhutemperatuur on öösel -2..-7, Viljandi-Rakvere joonest ida pool -10..-15°C, päeval -2..-7, Lõuna-Eestis ja Peipsi ääres -8..-13°C.

Reedel (11.01.) liigub üle Skandinaavia põhjaosa uus aktiivne madalrõhkkond ja selle serv laieneb Läänemere ümbrusse. Sajab lund ja lörtsi, sekka ka vihma. Pärastlõunal loode poolt alates pilved hõrenevad ja sadu lakkab. Tuul paisub ööks väga tugevaks ja puhub edelast, päeval nõrgeneb, saartel pöördub aga loodesse ja on tugev. Õhutemperatuur on öö hakul saartel 0°C ümber, mandril -2..-7, Lõuna-Eestis ja Peipsi ääres -8..-13°C, hommikuks tõuseb, päeval Lääne-Eestis 0..+3, ida pool -1..-5°C.

Laupäev (12.01) ja pühapäev (13.01) tulevad madalrõhkkonna servas üksikute lumehoogudega. Tuul puhub valdavalt loodest, on laupäeval veel tugev, pühapäeval rahuneb. Õhutemperatuur on öösel -3..-8, kohati võib taevas selgineda ja siis langeb -10°C ümbrusse, päeval -1..-6°C. Saartel võib laupäeval veel 0..+2 piires olla.