Toome sõnul jääb riigi tähelepanu ettevõtluse toetamisse vajaka. "Praegune ei ole jätkusuutlik ettevõtluse toetuspoliitika! Sellisele suhtumisele tuleks lõpp teha: riigi jaoks peaks ühevõrra tähtsad olema nii füüsilised kui ka juriidilised isikud. Aga ei ole, sest füüsilistest isikutest saavad teatud päevadeks valijad ehk elektoraat ja see sunnib poliitikuid neid rohkem väärtustama."

Tema arvates on täiesti arusaamatu riigiettevõtluse eelisarendamine ja seda turumajanduslikus kapitalistlikus riigis. "See tuletab meelde sotsialistliku riigi majanduspoliitikat, kus tasapisi, aga kindlalt teeb riik kõik selleks, et eraettevõtlus välja suretada. Viimasel ajal on siiski tunda, et mõistus hakkab koju tulema ja mõtted-kavad vähendada riigikapitalismi osa Eesti majanduses on päevakorras. See annab lootust asjade paranemiseks."

Ise Toome enam valitsust juhtida ei tahaks. "Annan endale aru, et peaministri töö ei ole meelakkumine. Sinu tulistajaid on iga nurga taga ja tihti on nende hulgas ka Brutus, kes viimase hoobi annab."