"Soovime avaldada sügavaimat muret seoses Nõukogude totalitaarse režiimi sümboleid kasutavate toodete ebasobiliku müügiga walmart.com veebilehel. Esemetel kujutatakse erinevates kombinatsioonides sirpi ja vasarat, viisnurka ning tähti CCCP (Venekeelne lühend Nõukogude Sotsialistlike Vabariikide Liidule ehk Nõukogude totalitaarsele impeeriumile).

On üdini pettumustvalmistav, et maailma ning USA suurim jaemüüja Walmart Inc. ei tunnusta ega austa miljoneid eri rahvustest inimesi, kes langesid nõukogude totalitaarse režiimi ohvriteks: vanuritest ja lastest küüditatuid, poliitilisi vange, dissidente, vastuliikumises osalenuid ning kõiki, kes kaotasid oma elu, tervise või pereliikme Gulagis või teiste repressioonide tõttu. See võib teha haiget ka laialdasele USAs elavale diasporaale põgenikest, kes pagesid okupatsiooni ja repressioonide eest oma rahvusriikides.

Eesti, Läti, Leedu ja hulk teisi riike olid Nõukogude Liidu poolt pool sajandit okupeeritud ning nüüd on Nõukogude sümbolid neis keelatud, nii nagu ka natsisimi, teise totalitaarse režiimi, sümbolid.

CCCP/USSR ning Nõukogude Liidu sümboolikaga riiete müümine Walmart Inc. netipoes viitab sündsustunde puudumisele. Walmart Inc. osaleb oma ülemaailmsete klientide seas totalitarismi ja inimõiguste rikkumise toetamises ning vabaduse ja demokraatia allasurumises – need on väärtused, mis aitasid Walmarti sugustel korporatsioonidel kasvada ning õitseda.

Nagu võite teada, müüs Adidas jalgpalli MM-i eel Venemaal sarnaseid riideid, millel oli kiri "USSR" ning Nõukogude Liidu sümboolika. Pärast avalikku protesti võeti riided müügilt. Walmart Inc. peaks nende eeskuju järgima.

Kutsume Walmarti üles näitama korporatiivset vastutustundlikkust, austama Nõukogude totalitaarse režiimi all kannatanud ohvreid ning lõpetama koheselt ülalpool nimetatud toodete müügi."

Artikli avaldamise hetkel on nõukogude sümboolikaga särgid endiselt müügil ning Walmart pole Balti riikide poliitikute kirjale reageerinud.