Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul saavad kõik anda oma panuse Hiiumaa jaoks ajaloolise sündmuse Võidupüha paraadi õnnestumisse. „Paraadi korraldajate ja Hiiu maavalitsusega koostöös oleme püüdnud leida parimad võimalikud lahendused praami üleveo korraldamiseks. 22. ja 23. juunil on mitmed reisid seotud peamiselt ainult paraadi teenindamisega. Seetõttu palume võimalusel planeerida juba oma reis nii, et saaks sõita teistel aegadel, nii saavad kõik reisijad toetada paraadi õnnestumist,“ ütles Hiiuväin.

Paraadi bussikolonnid ja teenindavad sõidukid liiguvad peamiselt esmaspäeval, 22. juunil reisidega Rohukülast kell 13:00, 14:30 ja Heltermaalt 23. juunil kell 13:00, 14:30 ja 16:00.

Kuivastu-Virtsu liini asuvad pühadeajaks teenindama kolm laeva. Lisaks tuttavatele parvlaevadele Muhumaa ja Regula, alustab teenindamisega ka Ionas. Paevlaev Ionas on sarnane aastatel 1999-2009 Väinamerel sõitnud parvlaevaga Viire. Ionas teeb sel nädalal proovireise, võttes mõned väljumised üle Regulalt, et olla valmis juba iseseisvalt tippaja teenindamiseks.

Hiiuväin juhtis reisijate tähelepanu, et sõidugraafikud Saaremaale on veidi erinevad eelmistest suvedest. „Esmakordselt saab olema nii, et kolm laeva sõidavad samaaegselt graafikus. Nii vahelduvad laevad sadamas kiiresti – kui üks lõpetab laadimist, saabub teine juba lossima. Võimsus saab olema läbi aegade suurim, nii et kõik reisijad saavad julgelt võtta ette teekonna saartele,“ ütles ta.

Kolme laeva samaaegseks sõitmiseks liinil tuli kohendada operatiivselt ka sõidugraafikuid. Paneme reisijatele veelkord südamele, et täpsed väljumisajad on www.tuulelaevad.ee e-poe ostukalendris.