Ent taas on kerkinud probleem, mis teeb muret igal talvel: metskitsede söödakohtades jooksevad ringi hulkuvad koerad.

„Fotol oleva metskitse murdsid maha hulkuvad koerad Karjakülas. Lumi on juba paks ja kitsed tulevad meelsasti majade lähedale või lausa hoovidesse süüa otsima. Nad on üsna kurnatud ega suuda end alati põgenemisega päästa. Aidake neid, kes on nõrgemad!" kutsub Keila jahiseltsi esimees Kalev Laast inimesi mõistusele.

Inimesed jätavad oma lemmikud järelvalveta või lasevad lihtsalt hulkuma ning näljased koerad satuvad paratamatult sellisesse kohta, kuhu neil ilma peremehe ja suukorvita tegelikult asja pole. Siit ka jahimeeste palve kõigile koeraomanikele: palun hoidke oma koerad kinni!

Kostivere jahiseltsi juhataja Marko Olop kommenteerib rajakaameras nähtud pilti: „Vaadake, kuidas kaks suurt koera toimetavad paksus metsas sigade ja kitsede söödakohas."

Hulkuvad koerad metsloomade söödaplatsil.

Kui inimesed soovivad metsa ulukitele toitu viia, siis on seda kõige lihtsam teha kohaliku jahimeeste organisatsiooni kaudu, kes abi juba ise spetsiaalsetesse söödakohtadesse toimetavad. Lisasöötmise iseloom ja maht peavad vastama ulukite arvule ja füsioloogilisele vajadusele. Lisaks on metssigade osas seoses sigade Aafrika katkuga kehtestatud lisasöötmise piirangud.

Kõikide Eesti Jahimeeste Seltsi liikmesorganisatsioonid kontaktandmed on üleval kodulehel.