On 1980. aastate algus ja Aravete kolhoosil tuleb kõik jõud koondada viljavõtu viimaseks päevaks, sest parimale majandile antakse viis autoostuluba – kõike seda on tulnud jäädvustama nooruke ajakirjanik rajoonilehest ning Eesti Televisiooni võttegrupp. Kuna kõik on põllul, tuleb lõikuspeo programm ette valmistada ehitusbrigaadi meestel.

Lavastuses teevad kaasa Alburahva Teatri, Ambla näitering „Anne” ja Jalgsema Külateatri harrastusnäitlejad. Näitejuht on Tiit Tammleht ja muusikat teeb Meelis-Band. Etendus sobib vaatamiseks igas vanuses publikule.

Pühapäeval kell 13 etendub aga samas kohas värsiteater lastele „Muinasjutt kuldsest kalakesest”. Etendus on valminud Aleksandr Puškini tekstile ja Frédéric Chopini muusikale. Aasta oli 1833, kui Puškin „Kuldkalakese” kirjutas. Kirjanduses ja muusikas valitsesid suured tunded – romantism. Oli valsi võidukäik.

Küsimustele, miks ikkagi eit tahtis nii väga lossi, ilusaid riideid, valitsejannaks või ehk ka ilusat muusikat, valssi, ning kas nüüd, rohkem kui 180 aastat hiljem on inimeste soovid ikka samasugused, saavad lapsed mõistuloos oma sõna sekka ütelda.

Etendusel kuulevad vaatajad Chopini muusikat. Muusika on elav ja kostüümid nagu päriselt tol ajal. Lavastus on eelkõige nooremale publikule vanuses 5–12 eluaastat, aga sobib ka nooremaile ja vanemaile.