Sulev sündis Tartumaal Terikeste külas, ta kasvas seitsmelapselises talus, kus tuli maast madalast kõiki talutöid teha.

Lõpetanud kooli Võnnus, alustas ta õpinguid Eesti Põllumajanduse Akadeemias, mille lõpetas 1976. aastal agronoomina.

Töömehetee algas 1976. aastal Eduard Vilde nimelises kolhoosis. Aastatel 1980-1983 oli ta peaagronoom Veriora sovhoosis ning 1983. aastast taas Vilde kolhoosis peaagronoomi ametipostil. 1991. aastal reorganiseeriti kolhoos Peri POÜ-ks, mille tegevdirektoriks sai Sulev 1994. aastal.

Sulev oli Eesti Linnukasvatajate Seltsi ja Põlvamaa Põllumeeste Liidu juhatuse liige ja Eesti Põllumeeste Keskliidu nõukogu liige. Ta oli ka turustusfirma OÜ Viru Muna asutaja.

Aasta Põllumehe nominendina 2004. aastal ütles Sulev Maalehele antud intervjuus: „Meie eesmärk on saada üheks suuremaks munatootjaks Eestis."

Sellele eesmärgile oldi tänu Sulevile üsna lähedal, kuid saatusel on omad teed ning Sulevi tööd jätkavad nüüd tema eeskuju jälgides kolleegid ja pojad.

Sa olid alati naerusuine, hea huumorisoonega reisikaaslane, tore vestluspartner, kellega suhtlemine tegi alati tuju rõõmsamaks.

Me oleme kaotanud erakordselt tööka, hea majandusvaistuga põllumehe, kellelt oli alati midagi õppida. Ka seda, et põllumehele ebasobiv ilm ei anna põhjust virisemiseks, ega valitsuselt raha küsimiseks.

Ka taevased farmid vajavad järelevaatamist. Sa saad seda teha, sest maiste tööde jätkajateks on Sinu poolt põllumeesteks kasvatatud pojad.

 

Eesti Põllumeeste Keskliit

Eesti Linnukasvatajate Selts

Põlvamaa Põllumeeste Liit

POÜ Peri