Nüüd teeb ta iga päev süüa ja eriti meeldib teha ahjus soolaseid toite. “Mu vend on eluaeg kokk olnud, nii et see võib perekonnaviga olla,” märkis elupõline koolmeister Rein Oselin.

Kuigi ka tema enda juhitud koolis saab kokaks õppida, valis mees Tartus asuva kutsekooli, kuna sealne sesoonõpe võimaldab hõlpsamini õppida töötamise kõrvalt. Ta on väga rahul nii valitud kooliga, sealsete õpetajatega kui ka õppetöö korraldusega.

Sel nädalal on nende kursus kutsehariduskeskuse sööklas praktikal ja teisipäeva hommikul valmistas kokariietes direktor 300 šnitslit.

“See pole midagi, sõjaväes olin kokk ja 1500 kotleti valmistamine polnud mingi probleem,” naeris ta. Oselini valmistatud pikkpoissi on jõudnud juba maitsta ja kiita ka Tartu kutsehariduskeskuse direktor Andrus Mõttus.

Kokaõpe kestab kaks aastat ja lõpetajad saavad neljanda taseme kutsetunnistuse.

“Võin sellega tööd saada üle Euroopa,” mainis Rein Oselin, lisades, et tegelikult pole tal plaanis eriala vahetada ja kokandus jääb siiski pigem hobiks.