Suhted kiskusid kiiva juba tükk aega.

“Reformierakonnal oli programmis jalgrattateede ehitamine,” jutustab tundmatuks jääda sooviv linnavolinik.

Asi käinud koguni nii, et linnapea võtnud valge värvi, tõmmanud sõiduteele kogu tänava ulatuses pideva joone ja joonistanud sinna jalgrattamärgid. Inimesed ei saanud enam autot oma maja ette parkida. Tõusis kisa.

“Siis ostis linnapea suure koguse musta värvi ja laskis kõik jalgrattamärgid üle värvida,” jätkab linnavolinik. “Sellist stiili otsuseid oli viimase kolme aasta jooksul nii et tapab.”

Kulminatsiooniks sai tema hinnangul põhikooli direktori valimine.

“Komisjoni lõpptulemus oli 5:4 Taisto Liivandi kasuks,” seletab allikas. “Reformierakondlasest linnapea ei tahtnud aga isamaaliitlasest koolijuhti ametisse kinnitada, liiati kui oma partei mees oli alla jäänud.

See ajas isamaalastel südame täis. Muutuste tulemusena sai volikogu esimeheks rahvaliitlane (praegu on partei nimi Konservatiivne Rahvaerakond) Mai Treial, linnapeaks seni abilinnapeana töötanud nooruke IRLi mees, Raplamaalt pärit ning ka Põlva maavalitsuses töötanud Mihkel Kübar.

Jõgeval on ennegi juhtunud, et linnapeaks saab mujalt tulnu:1996. aastal sai ametisse senine Valga abilinnapea Kalev Lillo.

Volinik Marko Saksingu viskasid oravaparteilased võimupöörde pärast aga parteist välja.

VÕIM

- Koalitsioon: KE 5 + RL 3 + IRL 3 = 11

- Opositsioon: RE 8