Kuna hajaasustusega piirkondades on oma ahi või pliit sageli ainus võimalus saada talveperioodil sooja, siis kuuluvad nende piirkondade elanikud riskirühma, keda remontimata küttekolded ohustavad kõige enam. Sageli on sotsiaal-majanduslikest oludest tingituna neil inimesel ka majanduslikult raske oma küttekoldeid remontida.

EAS on välja töötanud hajaasustuse programmi, mille eesmärgiks on hajaasustusega maapiirkondades elavatele peredele tagada head elutingimused ning seeläbi aidata kaasa elanike arvu püsimisele hajaasustusega maapiirkondades.

Eesmärgi saavutamiseks toetatakse programmist majapidamiste veesüsteemide, kanalisatsioonisüsteemide, juurdepääsuteede ning autonoomsete elektrisüsteemidega seotud tegevusi.

Jõgevamaa Omavalitsuste Liit peab vajalikuks suurendada hajaasustuse programmi rahalist mahtu ja lisada toetatavate tegevuste hulka küttekollete remondiga seotud kulud. Küttekollete remonditoetuse eelduseks on kutsetunnistusega korstnapühkija kontrollakti olemasolu, mis tunnistab remonti vajava küttekolde ohtlikuks.