Järgmisel päeval, esmaspäeva hommikul kella 11.30 paiku, liikusid Jõhvi-Tartu-Valga maanteel Valga suunas kaks sõpra, eraldi autodes. Ühel hetkel jõudsid nad maanteel järele sõidukijuhile, kes tegi kahtlasi manöövreid, sõitis silmapaistvalt aeglaselt ning vilgutas kogu sõidu kestel suunatuld.

Jõudnuna Rõngu valda, Käärdi alevikku, sõiduk peatus aeglaselt tee ääres. Kahtlustäratanud sõidukit märganud kodanikud otsustasid kahe masinaga sõiduki tee blokeerida ning juhi kontrollimiseks ühendust võtta politseiga.

Selgus, et sõidukit juhtis politseile juba tuttav Jüri, kellel fikseeriti taaskord alkoholijoove. Mees viidi arestimajja kainenemisele.

"Tegu on väga vastutustundetu käitumisega nende inimeste suhtes, kelle elu ja tervise paneb see hoolimatu sõidukijuht oma napsitamisega seesuguselt ohtu. Ja seda korduvalt järjestikkustel päevadel,“ ütles Lõuna Prefektuuri liiklusjärelevalve talituse vanemkomissar Ove Saar.

Politsei tänab joobes juhi peatanud ja politseile juhtunust teada andnud kodanikke.

Teisipäeval, 8. märtsil toimunud kohtuistungil mõisteti Jürile korduvalt joobes juhtimise eest karistuseks aastapikkune tingimisi vangistus, mille hulka arvestati eelvangistuses viibitud 2 päeva. Vangistust ei kohaldata, kui Jüri ei pane 2-aastase katseaja kestel toime uut kuritegu ja täidab talle kehtestatud kontrollnõudeid. Lisakaristusena võeti Jürilt ära mootorsõiduki juhtimise õigus 10 kuuks.