Ilma igasuguse kahtluseta on Bergeni piparkoogilinnake maailmas kõige suurem - selle ehitamisele aitavad igal aastal kaasa lasteaiad, koolid, ärid ja tuhanded eraisikud.

Linnas on enam kui 2000 ehitist, laeva, autot ja rongi, mis kõik on valmistatud piparkoogitaignast.

Kuid hoolimata oma suurusest ei saanud Pepperkakebyen, nagu seda kutsutakse, maailma suurima piparkoogilinna tiitlit. Selle napsas New Yorgis asuv Gingerbread Lane, kus on ainult 1200 hoonet ja muud üksust. Põhjuseks toodi see, et Bergenis asuvas linnas pole kõik osad söödavad.

"Näiteks on meil plastikust elektrirongid, mida ei saa süüa," selgitas Pepperkakebyeni linnapea Steinar Kristoffersen Norra uudisteagentuurile NRK. "Kasutame ka mõningaid koostisosi, mis ei mõju söömisel tervisele hästi."

Möödunud aastal väljendas Gingerbread Lane'i linnapea Jon Lovitch siirast pahameelt, et norrakad kutsuvad oma linna endiselt maailma suurimaks, olgugi, et see pole sellisena rekorditeraamatusse kantud.

"Nad valetavad," sõnas ta toona Washington Postile. "Norrakad käituvad nagu nad omaksid jõulusid ning kutsuvad mind jänkiks, kes varastas nende rekordi."

Tänavu paistab Lovitch aga tülikirve maha matnud olevat.

"Kui Guinnessi rekordite raamat reegleid muudab, siis tõenäoliselt me kaotame norrakatele, sest neil on tõesti suur linn. Aga praegu tahan ma lihsalt hetke nautida," sõnas ta.