Paatidesse istusid üksteise järel Eesti sportlikumad vallavanemad ja volikogude esimehed. Peeti nende suvise mitmevõistluse seitsmendat ala, sõudmist.

Mäemees võitis merel

Kaks samaaegset ühe ala võistlust olid sarnased vaid ühes: mõlemas leidus spordimehi, kes tahtsid iga hinna eest võita.

Illikul ehk sõudmises tahtis ja suutis kõige rohkem Haan­ja (sõudepinnast ilmselt kõige kõrgemal asuv Eesti omavalitsus) vallavanem Juri Gotmans, kelle konkurendid hiljem võidusuplusele tõukasid.

Sulgpallimatšis olid aga omavahel vastamisi vennad Järve­ojad: Nõo volikogu esimees Jaanus ja Elva linnapea Toomas.

Pallid vihisesid üle võrgu paraja kiiruse ja sagedusega, aga vennaarmu ei tuntud. “Hea töö!” kiitis Toomas venna paremust – seda nii selles mängus kui ka kokkuvõttes.

Juhtide võistlus ongi üks omapärane spordisündmus selle poolest, et ühtpidi on see üksteisega kokkusaamise, murede-rõõmude jagamise ning toobi õlle festival, teiselt poolt pannakse välja kogu jaks. Seda kuni vigastusteni välja.

Tõsisema vigastuse ohvriks langes seekord juhtide 17. mitmevõistluse korraldaja, Pöide vallavanem Jüri Linde, kellele sai saatuslikuks jalgrattasõit, mis sundis mehe korraks isegi haiglas peatuma.

Alasid jätkus kahele päevale ning erinevale eelistusele: kuulijänn, bagisõit, laskmine, jalgrattakross, toobi tühjendamine, sudoku, sulgpall, sõudmine, taldrikute täpsusvise ning orienteerumine.

Konkurentsi pingelisust näitas seegi, et kaks alavõitu (kuulijänn ja sulgpall) sai vaid Väike-Maarja vallavanem Indrek Kesküla.

Tehnika abil võiduni

Üldvõidu kõrval ongi juhtide jõuproovil tähtis ka iga üksiku ala võit. Sellest lähtuvalt kuulutatakse osalemine õnnestunuks või nurjunuks. Alavõitjatest polnud eriti rõõmus vaid Kolga-Jaani vallavanem Kalevi Kaur. “Toobi kummutamine pole just minu lemmiksport,” põhjendas ta.

Alavõidu, seda küll tehnika abil ehk bagisõidus, sai ka üks kolmest võistelnud naisest – Kareda vallavanem Triin Pobbol.

Auhindu jagasid omavalitsusjuhtide mitmevõistluse korraldajad ehk Eestimaa Spordiliidu Jõud peasekretär Tarmo Volt, Saaremaa Spordiliidu juhatuse esimees Kalev Kütt ja Pöide volikogu esimees Koit Kelder, kes ka ise spordis kaasa lõi.

Järgmisel suvel kohtuvad omavalitsusjuhid Vastse-Kuustes. Seda õigust palus endale vallavanem Lennart Liba, tõeliselt kompromissitu võitleja ning omavalitsusjuhtide jõuproovide veteran.

Enne aga kohtutakse talvisel mitmevõitlusel, mille korraldamise eestvõtja on Tahkuranna vallavanem Karel Tölp.