"Kinnistule ligipääsutee talihooldust ka erateedel, uuele vallakodanikule sünnitoetus 320 eurot, ranitsatoetus kooliteed alustavale lapsele 200 eurot, toetame iga lapse õppimist huvikoolis, kõikidele valla elanikuks registreerunutele uue aasta alguses kingitus," lubab vallavalitsus üleskutses.

Lisaks kinnitatakse, et Tallinna kesklinna jõuab Noarootsist sama kiiresti kui Viimsist tipptunnil - veidi rohkem kui tunniga.

Noarootsist Haapsallu on pool tundi autosõitu, talvel üle jäätee mõnest valla osast 8-10 minutit. Meri ja mets on jalutuskäigu kaugusel.

"Võrreldes Tallinna linnaelu liikluse, närvilise tempo ja elu kallidusega, on Noarootsi kindlasti parem valik. Tänapäeva paindlikud töötingimused võimaldavad otsida kodupaika ka töökohast kaugemal, kui on olemas internet ja teedevõrk. Noarootsis on - lisaks kaunis ja tervistav elukeskkond," meelitatakse inimesi Noarootsi elama.

Lisaks Noarootsile alustas kodanikuks registreerimise kampaaniat Haapsalu linn, mis lubab uute tulijate vahel välja loosida kaks rahalist auhinda väärtuses 273 eurot, millega on võimalik aasta otsa Tallinna ühistransporti kasutada.

Jõelähtme vald tuli aga kolmapäeval välja selgesõnalise üleskutsega: registreeri end aasta lõpus meile, aasta alguses Tallinnasse tagasi! “Meilt maamaksu soodustus, Tallinnalt tasuta sõit,” pakutakse.