KADUMA EI LÄHE MIDAGI | Õllest välja võetud alkohol pannakse uuesti pudelisse

 (18)
Õlle tootmine A. Le Coqis
Õllemeister Lauri Lipping selgitab, kuidas ja kuhu pannakse alkoholivabast õllest erladatud alkohol. Foto: Anni Õnneleid

A. Le Coq tõi kaks aastat tagasi esimesena Eestisse uue alkoholivaba õlle tootmise tehnoloogia.

Õllemeister Lauri Lipping selgitab, et esmalt kääritatakse õlu valmis ja seejärel eraldatakse sellest spetsiaalse vaakum­aurustamise meetodil alkohol.

Vaakumi tekitamine võimaldab õllest alkoholi välja aurustada madalal temperatuuril, nii ei saa õlle maitse protsessi käigus kannatada.

Õllest välja destilleeritud kange alkohol segatakse sobivaima alkoholisisalduse saamiseks humalaga maitsestatud veega ning villitakse 38kraadisena pudelisse.

Õllepiiritus kannab nimetust Hop Schnaps ning on kerge humala- ja linnasearoomiga.

Maaleht maksab igal kuul ühele tellijale Eesti keskmist palka ja nii 12 kuud järjest.
Telli Maaleht ja osale tellijapalga loosimises!
Vaata lähemalt >

Jäta kommentaar
või kommenteeri anonüümselt
Postitades kommentaari nõustud reeglitega
Loe kommentaare Loe kommentaare