Internetti on kasutanud 80 protsenti 16–74-aastastest elanikest. Vähem oli arvuti ja interneti kasutamine levinud vanemates vanuserühmades. 55–64-aastaste hulgas oli internetti kasutanud 63 protsenti ning 65–74-aastaste hulgas 31 protsenti, seejuures on internetikasutajate osatähtsus mõlemas vanuserühmas tõusnud aastaga neli protsendipunkti. Peaaegu kõik internetikasutajad on internetti kasutanud oma kodus. Lisaks kodule kasutavad 16–24-aastased internetti haridusasutuses ning vanemad vanuserühmad tööl (kui haridusasutus on töökoht, läheb see arvesse kui interneti kasutamine tööl).

Üheksa internetikasutajat kümnest on internetti kasutanud veebiajakirjanduse lugemiseks, internetipanganduseks ja meilivahetuseks. Interneti kasutamise oskustest on enim levinud info otsimine, millega saavad hakkama peaaegu kõik internetikasutajad hoolimata vanusest. Väga levinud oskus on ka manuse lisamine e-postile, mida vanemad vanuserühmad kasutavad küll veidi vähem. Kõige rohkem on vanuse mõju tunda foorumitesse teate postitamise ja failivahetusprogrammide kasutamise puhul. Failivahetusprogrammide kasutamine on oluliselt enam levinud meeste hulgas.

10 ja enama hõivatuga ettevõtete töötajatest kasutavad igapäevatöös arvutit ja internetti ligi pooled, see osatähtsus on viimase kolme aasta jooksul samal tasemel püsinud. Kasutatavad internetiühendused on aasta-aastalt kiirenenud, pooltel ettevõtetel on kiireim allalaadimiskiirus üle 10Mbit/s. Veebileht on kolmveerandil 10 ja enama hõivatuga ettevõtetest, neist omakorda kolmveerandil on seal olemas toodete või teenuste tutvustused. Viiendikul veebilehte omavatest ettevõtetest on seal olemas ka online tellimise võimalus.

Infotehnoloogia kasutamist 16–74-aastaste elanike ja leibkondade hulgas uurib statistikaamet tööjõu-uuringu lisana alates 2005. aastast.

Infotehnoloogia kasutamist ettevõtetes uurib statistikaamet 2001. aastast.

Infotehnoloogia kasutamist 16–74-aastaste elanike, leibkondade ja ettevõtetes hulgas uurivad statistikaorganisatsioonid harmoniseeritud metoodika alusel kõigis Euroopa Liidu riikides.