Möödunud nädalal, kaks ja pool nädalat pärast õnnetust läkski poiss kohaliku kirurgi juurde kontrolli. "Aga mis tehti? Kirurg võttis kipsi ära. Ütles, et kõik korras. Ütles veel, et paneme aja kinni, võtame narkoosi all traadid ära," rääkis isa, kelle sõnul ütlesid Tallinna arstid pärast, et nii väiksele lapsele ei tohi Läänemaa haiglas narkoosi tehagi.

"Arsti suhtumine oli väga pealiskaudne, pärast kipsi eemaldamist ei vaadanud ta lapse kätt üle ja seega ei näinud, et käsi veel paistes oli ja samal ajal kui lapsel kipsi eemaldati, istus ta ise Facebookis," lisas ema.

Pärast seda sõitsid lapsevanemad paistes käega poisiga kohe Tallinna. "Seal tehti suured silmad - kuidas selline asi võimalik on?! Küsijale seletati, et Haapsalus pole laste traumatoloogi, pole pädevust," rääkis isa.

Tallinnas pandi poisi käsi kohe uuesti kipsi. "Järgmisel reedel lähen uuesti ja siis alles arutatakse, kas võtta kips maha või on veel vara," lausus isa. "Traate ei saa niipea välja."

"Ma ei taha kahjutasu, aga ma tahan, et inimesed teaks. Ma leian, et Läänemaa haiglas tehti viga, kui kips maha võeti. Eriti tähelepanelik tuleks lastega olla. Kui ma oleks teinud nii, nagu siinne arst tahtis, oleks võib-olla käsi korralikult ära paranenud, aga võib-olla uuesti murdunud," ütles mees.

"Asi on lihtne. Kui ei jaga, ära tee. Saada kohe Tallinna, kui kohapeal pädevust ei ole," võttis ta oma jutu kokku.

Ravijuht: rohkem teineteisemõistmist

Läänlasele saadetud kirjalikus vastuses leiab Läänemaa haigla ravijuht Kai Tennisberg, et käeluumurru juhtumis ei ole Läänemaa haiglal süüd. 

Tennisbergi sõnul on Tallinna lastehaigla pärast operatsiooni ja käe kipsipanekut haigusloo kirjalikus kokkuvõttes soovitanud minna käega röntgenisse 30. detsembril ja võtta kips maha u 3 nädalat pärast kipsipanekut.

Seepärast võttiski Haapsalu haigla arst 9. jaanuari ülevaatusel käelt kipsi maha. "Emal oli aga 9. jaanuaril Haapsalus kaasas poolik saatekiri, mis katkes pärast soovitust 30. detsembril röntgenisse minna. Nii ei paistnudki sealt, et kipsi hoidmise umbkaudseks ajaks on pakutud 3 nädalat.

Loe Läänlasest pikemalt teisest juhtumist ja sellest, kuidas haigla ravijuht juhtumeid selgitas.