Samal päeval kella 16 ja 18 vahel kontrollisid Lääne prefektuuri ning Keskkonnainspektsiooni Lääne ja Põhja regiooni ametnikud Tahkuranna piirkonnas Pärnu lahelt tulnud kalamehi.

Kokku kontrolliti 50 isikut, kellest nelja suhtes alustas Keskkonnainspektsioon väärteomenetlust. Kõik rikkumised olid seotud alamõõduliste kalade püügiga, mida kontrollitute saagi hulgast leiti.

Üks menetlusalustest, kohalik kalastaja, oli kilekoti püütud kaladega endale püksisäärde peitnud, lootes sel moel oma rikkumist varjata. Kalastajal oli ka põhjust oma saaki varjata, sest 18 püütud ahvenast 14 olid alamõõdulised.

Lisaks püüginõuete rikkujate tabamisele leiti veel kolm merejääle visatud kotti alamõõduliste kaladega.

Lääne prefektuuri Pärnu kordoni juhi Janek Pinta sõnul pööravad politseiametnikud ühistegevuste käigus tähelepanu ka teistele seaduserikkumiste tõkestamisele: „Kindlasti peavad kalastajad lisaks püügiseaduse järgimisele arvestama, et enamikes piirkondades ei ole avatud ametlikke jääteid ja sõidukitega merejääle minek toimub omal riisikol. Arvestades seda, et ilmastiku- ja jääolud on juba kevadiselt muutlikud, siis tasub silmas pidada, et kasutusel peaksid olema kõik ettevaatusabinõud ja soovitatav on sõidukitega jääle mitte minna. Sarnaselt kuival maal sõitmisele peavad sõidukijuhid olema kindlasti kained. Samas ei soovita me ka jalgsi liikuvatel kaluritel enda võimekust ülehinnata ja hädaolukorda sattudes läbimõtlematult tegutseda ning alkoholiga külmarohu nimel liialdada.“

Käesoleval aastal politsei ja keskkonnainspektsiooni koostöös Pärnu lahel läbi viidud neli ühisreidi. Kontrolli käigus tuvastatud rikkumist põhjal on inspektsioon alustanud paarkümmend väärteomenetlust.