Naine korraldab Alpi karjakellade kasutamise vastu kampaaniat, väites, et need on lehmade tervisele kahjulikud, on jahipidamise ja põrsaste võidujooksude vastu ning isegi kirikukellade helin külades käib talle närvidele.

"Hoolimata sellest, et Nancy Holten vastab kõigile kodakonduse taotlemiseks vajalikele formaalsetele nõuetele, ei pea me võimalikuks seda talle anda. Sest tavõtab meedias pidevalt sõna ega austa meie traditsioone," selgitb kogukonnaliikmetest koosnev komitee, kellel on Šveitsis sellistes asjades sõnaõigus kaasa rääkida.

"Paljud arvavad, et ma ründan kohalikke traditsioone, kuid see pole nii. Karjakellade puhul tunnen ma tõesti tõsist muret loomade tervise pärast," selgitas Holten.

Naine on selle üle, et tal Šveitsi passi pole, kurb: "Olen siin üles kasvanud ja tunnen, et see riik on minu südames. Mul on siin sõbrad ja sugulased, ma töötan siin. Isegi oma laste kooli hoolekogusse olen kuulunud."

Sellest hoolimata, et kodakondust pole ta vaatamata korduvale taotlemisele veel saanud, ei kavatse ta oma ideedest taganeda ega kampaaniatest loobuda. "Mul on seaduslik õigus oma arvamust avaldada ning loomade heaolu on minu jaoks peamine," on Holten kindel.

Tema kodakonduse taotlemise avaldus on üle antud Aargau kantoni valitsusele, kes peab lõpliku otsuse langetama.

Allikas: The Local