Rakvere Jahindusklubi tegevjuht Jaan Villak selgitab aga karude silolembuse põhjust hoopis sellega, et silopall ei seisa ju põllu veerel vaikselt, vaid... häälitseb. Prõksub ja krabiseb ja muliseb, kuna palli ümbritseva kile sees toimub käärimisprotsess. Silopall on tegelikkuses ju ülisuur konservikarp, mille sees valmib käärivast rohust roog.

Pall käärib, eraldab gaase, gaasimullid põrkuvad vastu kilet, teevad häält. Nii kostabki krõbin, krabin, prõksumine. Kõik see kokku võib palli ligidusest mööduvale karule meenutada hääli, mis tulevad mesilastarust. Ka palli kuju on ju tarule sarnane.

Ja nii karuott, eriti just nooremapoolne, küüned silopallisse lööbki, lootes kohata maitsvat mett, aga välja tuleb hoopis kääriv rohi. Mispeale langeb aina pahasemaks muutuva karu ohvriks järgmine pall, siis järgmine...

2015. aastal lõhkusid karud 140 silopalli, 2016. aastal 154 ning 2017. aastal 581. Tänavused esialgsed andmed räägivad ligi 200st lõhutud pallist, ent rappimine põldudel kestab edasi - seni, kuni karud talveunele suiguvad.