- Autojuht: määris jalgadele Diffusil Babyt ja kätele Autanit ning seisis samuti keset sääseparve, ilma et keegi oleks soovinud teda ründama tulla.

- Fotograaf: pihustas varasemale kogemusele tuginedes kätele-jalgadele ja krae vahele Ben’s 100 ning imestas, et metsa all on tänavu nii vähe sääski.

- Poiss, 12a: kasutas üksteise järel kõiki vahendeid ja nägi sääski ka seal, kus keegi teine neid ei märganud, vehkis vahetpidamata kätega ning hüples jalalt jalale. 

Vahepeal jõi kalja ja sõi jäätist ning kurtis siis, et õhtu läheb aina hullemaks, sääski tuleb juurde ja vahenditest ei aita mitte ükski.

KODUNE SÄÄSETÕRJE

Valmista ise toimiv ja meeldiv sääsetõrjevahend

- Baasmaterjal: pihustamiseks keedetud või destilleeritud vesi, võib kasutada ka õrna piirituselahust. Nahale määrimiseks oliiviõli vahekorras: 2 supilusikatäit õli ning 4–10 tilka eeterlikku õli. Kui õlisid on mitmeid, siis vähendada kogust.

- Eeterlikud õlid: baasõlile võib lisada: neemipuu õli, eukalüptiõli, sidrunheinaõli, rosmariiniõli, lavendliõli, nelgiõli, sidruneukalüptiõli, piparmündiõli, küüslauguõli, seedriõli. Teepuuõli ja saialilleõli lisamine aitab leevendada sääsekuppude sügelust.

- Mõnede koostisosade suhtes võib nahk olla allergiline, need tuleks omavalmistatud vahendist lihtsalt välja jätta.

Allikas: Antti Loodus, loodusepere.com