Murakas ütles, et tänapäeva muutuvas maailmas peetakse tugeva omavalitsuse suuruseks kõige vähem 20 000 inimest. "Meil elab paljudes valdades sama palju inimesi kui Lasnamäel ühes suures majas," ütles ta. "Siin tekibki küsimus, kas ühe majatäie inimeste tarvis peab töötama vallavalitsus."

Murakas kutsus omavalitsusjuhte üles mitte klammerduma päevapoliitikasse, vaid mõtlema pikalt ette ja ennustas, et majanduskriis tuleb sügav ja keegi ei oska selle lõppu ette näha, ning majandusest hakkab tulema iga päev järjest halvemaid uudiseid.

Selle heaks küljeks pidas ta, et omavalitsusjuhid peavad hakkama kulusid kokku hoidma ja mõistma, et senist viisi edasi minna ei saa.

Murakas usub, et nii-öelda Suur-Järvamaa omavalitsusest võib kujuneda paikkonna arengu mootor, mis köidab ka noori sedavõrd, et nad ei siirdu suurematesse linnadesse elama.

Kui Järvamaa on ühe omavalitsusena küllalt tugev, võib ta Muraka hinnangul ahvatleda üleaedseidki endaga liituma. "Järvamaa küljest on hammustatud mitu tükki, võib-olla ongi aeg kusagilt natuke tagasi hammustada," lisas ta.