Lisaks enesekontrollile jaotab maanteeamet ka tänavu koostöös vastutustundlike kindlustusettevõtete ning politsei- ja piirivalveametiga jalakäijatele ja jalgratturitele üle 125 000 helkuri. Seega ärge imestage, kui teie kõrval peatub pimedal teel politsei patrullauto ning selle aknast ulatatakse välja helkur.

"Inimeste teadlikkus helkuri vajalikkusest on üsna kõrge, ent siiski tuleb pimeda saabudes selle kandmise vajadust taas meelde tuletada, kuna jätkuvalt saab pimedal ajal Eestis surma jalakäijaid, kellest vaid mõni üksik kannab õnnetuse toimumise ajal helkurit," teatab maanteeamet.

2013. aastal leidis Eestis aset 349 jalakäijatele otsasõitu. Kokku hukkus õnnetustes 23 jalakäijat, neist pimeda ajal 15 inimest, kellest omakorda 12 ei kandnud helkurit. Tänavu pimedal ajal õnnetustes hukkunud kuuest jalakäijast ei kandnud helkurit viis.

Helkurikampaania kestab kuni aasta lõpuni, seda viivad läbi maanteeamet, politsei- ja piirivalveamet, IIZI Kindlustusmaakler, Seesam, ERGO ja If Kindlustus.