Turvakodu heidab ette, et kohvik ei ole mõeldud hüljatud loomadele ning kohvikupidajad ei mõista hüljatud loomadega seotud probleeme ning nende vajadusi.

"Meil on kurb, et kohvik ei olnud nõus meie väikestele isegi mitte pehmeid pesasid võimaldama. Esimeste miinuskraadide saabumisel langes kohviku temperatuur 16 kraadini ning mitmed, niigi külalisterohkest seltskonnast ning laste kiljumisest stressis olnud karvakerad jäid nohuseks ja haigeks. Kahjuks olime tunnistajaks, kuidas sooja otsivad käpad end külastajate sulejopede sisse kerra tõmbasid. Kassid on soojalembed pesaloomad. Aga sellest saavad aru vaid inimesed, kes on päriselt ka kassi-inimesed," kirjeldab turvakodu esindaja.

Ka ei ole turvakodu saanud kohviku sissepääsutasudest kogutud summadest mitte ühtegi senti.

"Meile jõudnud info kohaselt arvavad enamik kohviku külastajatest, et sissepääsutasu, 5 eurot, läheb heategevuseks. Peame siinkohal teid kurvastama – see ei ole nii. Turvakoduni ei ole jõudnud ei otsesed annetused külastajatelt, samuti ei ole Turvakodu hoolealused seotud kõrge, 5 eurose sissepääsutasuga. Kasside Turvakodu on Nurri kohviku avamisest (16.oktoober) kuni tänaseni (11.detsember) saanud kohvikult annetusi kogusummas 100 eurot," selgitab turvakodu.