Folkansambli Söepõletajad (Wilhelmine hoovis) ja puhkpilliorkestri Kutter (Ohvitseriprouade hoovis) on võimalus ka tantsu keerutada ning seda täiesti tasuta. Keilas koolis käinud Kärt Tomingas annab koos Are Jaamaga mõnusa salongikontserdi hoovis Elu on lill kell 18.00 (ainus tasuline kontsert sel päeval). Vaarikate Käsitööhoovis saavad lapsed ise erinevaid pille meisterdada.

Lisaks on hoovidel pakkuda veel palju põnevaid tegevusi. Ajaloolane Hillar Palamets pajatab teemal „Hiina keel ja Hiina meel“ kell 12 Wilhelmiine hoovis ja professor Raivo Vokk TTÜ–st viib läbi hommikuseminari “Toitlustustrendid, müüdid ja tegelikkus” Ülesõidu Kalahoovis kell 10.

Fotograaf Gen Vagula juhendab fotografeerimise töötubasid hoovis Vaikne Metsa Nurk. Lasteaed Miki hoovis taaselustab AX-teater Vikerraadio „Meelelahutaja“ saate kell 11. Vaarikate Käsitööhoovis toimuvad viltimise ja kehakoorija valmistamise töötoad ning sepa juhendamisel saab endale õnnenaela valmistada.

On avatud mitmeid temaatilisi hoove – Kaitseliidu seiklushoov; vaibakudujate hoov; pannkoogikohvik; kalakohvik; šokolaadikohvik; hoov, kus pakutakse head paremat vaid käsitsi maalitud portselanilt; ohvitseriprouade hoov endisel tankipolgu alal, raamatukogu luulekohvik, eraldi hoov koertele ja koerasõpradele.

Ja kindlasti on see päev täis maitseelamusi - tehakse ise pastat, mõnusat kodust jäätist, kasutatakse kodumaiseid värskeid tooraineid.