Ma kõigepealt selle pinge tahaks kohe maha võtta, et müüki selle 1400 ruutmeetrise roosiistanduse osas välja kuulutatud täna ei ole. Ja vestlesin täna hommikul ka maa-ametiga, peame otstarbekaks tõepoolest see maatükk ka müügist, müügi potentsiaalsest nimekirjast praegu välja võtta ja veel kord pöörduda omavalitsuse poole palvega, et nad kaaluksid seda, kas tõepoolest on hädavajalik, et sellel maatükil oleks just nimelt elamumaa otstarve või oleks võimalik funktsiooni muuta, mille järel siis oleks võimalik kaaluda ka erinevaid lahendusi kas või maa rendile andmise kaudu konkreetselt siis sellele tõepoolest väga tänuväärset tööd tegevale kohalikule roosiistandusele.

Aga kasutaks võib-olla seda võimalust, et tõesti veel kord paneks kõigile omavalitsustele seda väga südamele, et kui riigi maad müüki pannakse, siis alati pöördutakse eelnevalt omavalitsuse poole ja alati eelnevalt küsitakse omavalitsuse seisukohta ja omavalitsus just nimelt on see, kes kohapealseid olusid kõige paremini teab ja peab sellest teada andma, kui taolised takistused esinevad.

Ja et sarnastes olukordades, kus omavalitsus oleks öelnud, et palun ärge seda müüki pange, et tegu on ühel või teisel põhjusel sellise maatükiga, mis peaks jääma kas siis riigi või omavalitsuse omandusse. Sellisel juhul loomulikult keegi vägisi müüma midagi ei hakka. Küll aga selle sama näite puhul siis peab tõesti saama korda probleem maa funktsiooniga ja see, et elamumaale kindlasti heas usus, aga mitte kõikide reeglitega kooskõlas roosiistandus vahepeal laienenud oli, see tuleb loomulikult ära klaarida. Seda tänasel istungil küll ei arutatud, aga kuna see selline südamelähedane teema ilmselt paljudele on, siis ma pidasin vajalikuks selle siin ära klaarida. Aitäh.“