Viimastel nädalatel on Läti lennufirma Air Baltic jätnud ära arvukalt lende. Nii jäid esmaspäeval toimumata lennud Riiast Tallinnasse, Brüsselisse ja Berliini, teisipäeval Vilniusse ning kolmapäeval veel üheksasse sihtkohta. Eelmüügist pileti ostnud reisijad on pahased.

Uurime lennufirma presidendilt, miks reisijaid petetakse.

"Tegemist pole mitte reisijate petmisega," selgitas ettevõtte president Valdurs Rindkeres. "Reiside ärajätmise näol on tegemist maailmas senitundmatu strateegiaga, millega on võimalik lennufirma efektiivsust mitmekordistada.

Enamik maailma edukamatest lennufirmadest sooritab aastas tuhandeid lende, andmata endale aru, et iga lennuga on seotud suur hulk kulutusi.

Nii tuleb maksta palka lenduritele ja stjuardessidele, tasuda tuleb lennujaamamaksud, osta kütust ning maksta lennukite liisingmakseid. Need on tohutud kulutused, mida üks kaasaegne lennufirma endale lubada ei saa."

President Valdurs Rindkeresi sõnul võiks firma minna kergema vastupanu teed ning jätkata hullumeelset kulutamist, kuid erinevalt teistest firmadest on Air Baltic seadnud oma eesmärgiks ökonoomsuse.

"Toome lihtsa näite," selgitab Rindkeres, "Kui meil on plaanis lend liinil Riia-Vilnius, siis tavalise lennufirma jaoks läheks see maksma kümneid tuhandeid latte. Kui me aga reisi ära jätame, siis hoiame kokku raha ning ühtlasi säästame loodust, sest mitu tonni kütust jääb põletamata."

Novembris on Air Balticul kavas ära jätta 50% lendudest, detsembris juba 75%, mis tõstab lennufirma efektiivsust veelgi.

"Alates esimesest jaanuarist lennufirma Air Baltic enam lende ei korralda ja nii saavutame maailmas enneolematu 100% tootluse," lausus Rindkeres.

Mida aga soovitada inimestele, kes edaspidigi eelmüügist Air Balticu pileteid ostavad.

"Jäägu need toredaks mälestuseks meie revolutsioonilisest strateegiast ning sellega kaasnevast puhtast loodusest, et ka meie lastel oleks võimalik kuulata linnulaulu," soovitab maailma kõige tõhusama lennufirma president.

SERGEJS CELTNIS

starptautiskā lidosta "Rīga"


KOKSTI

Minu teadmised turundusest

tootearendus
on
aatetorendus

A. ITSKOK


VILDE VAADE

ANTON VILDE
endiselt suvekummiga

Ükspäev tulid õed Tihedad minu manu ja kurtsid, et neil on stress. Kuidas see küll võimalik on, aru ma ei saa. Inimesed käivad iga päev tööl, ka nädalavahetuseti, kella 7ks lähevad ja kell 19 saavad koju tagasi. Mis stressi see küll tekitab, kui inimestel on tööd?!

Kuulsin uudist, et põllumehed panevad linnade suurpoodidesse mahepiimautomaadid. Mõte on hea, aga kasvatuslikus mõttes võiks automaatide asemel panna mahelehmad - kes tahab, läheb automaatlehma juurde ja lüpsab endale pangetäie. Taara saab kohapealt, aga võib ka oma soskuga minna.

Siis näeb ka linnainimene oma silmaga, kes piima annab ja kuidas piim tuleb. Muidu ongi nii, et linnalegendi järgi tuleb piim poest.

Kui põllumehed vallutavad linna mahepiimaga, siis minu andmetel hakkavad linnamehed omakorda külapoodidesse püsti panema maheviinautomaate.

Mõtle kui hea see on! Lähed automaadi juurde, pistad raha sisse ja viina tuleb ojadena. Ole ainult mees ja kalla kurku! Kokkuhoidlik klient võib automaadi vahet käia ka oma pudeliga.

Riigifirma E-esti E-Post tuletab meelde, et 1. novembril muutub e-kirja saatmine kallimaks. Siseriikliku e-lihtkirja hind on 45 eurosenti, millele lisandub käibemaks, saatmismaks, kohaleveomaks, kättetoimetamismaks, maks Kreeka abistamiseks, ning kui kiri läheb Tallinna, siis ka müügimaks.

Olgu valitsuse, kummitempel-parlamendi, Kreeka või muude jamadega kuidas on, aga seda riiklikku tähtsat uudist, kes tantsusaatest igal pühapäeval välja langeb, peab ilmtingimata iga eestimaalane teadma.

Muidu oled ju puhta lollakas, kui uue nädala alguses ei oska kaasa rääkida riiklikult olulises küsimuses ega tea, mis olukord riigis on.

Seriaal "Seks ja küla" on meie kandi naised ja mehed pöördesse ajanud. Enam ei möödu õhtutki, kui naised oma vuntse maha ei ajaks ning mehed oma kohevaid rinnakarvu puhevile ei ajaks ja tuulutaks. Millist imet võib televisioon küll inimestega teha!

Suverehv on rehvide ema, naastrehv isa, aga kesse lamell veel on? Õigeid vastuseid ootan aadressile anton.vilde@gmail.com. Parimatele parimad auhinnad!


MUDA MIHKEL PAJATAB

Pärnu naiste elu tahetakse õige kibedaks teha. Ei lubata enam rannas päevitada. Mehed on valmis, et alustada protestikampaaniat, sest ega neilgi oleks siis mõtet randa minna.

Suvel on muidugi kerge Pärnu naisi teistest eristada, kuna nende nahk jääb valgeks ka kõige kõrvetavama päikese ajal. Liiguvad ringi, valged nagu lumememmed.

Selline kurb lugu, kui vaadata keeldu meeste silma läbi. Põhu Karla ütles, et nüüd jääb tema kallis binokkel tolmu koguma.

Varsti liiguvad juba päkapikud ringi, ja kui jõuludega on ühele poole saadud, hakkavad rahvaloendajad oma tuure tegema.

Mitte ei saa aru, milleks seda loendust vaja on. Inimese sünd ja surm peaks olema ju kusagil kirja pandud. Vaja vaid veidi liita-lahutada, ja rahvaarv ongi käes. Aga nüüd pead kodus passima.

Ja koeral samuti tegevust. Tema peab võõra sissetungija eest pererahva vara kaitsma. Milline suur ja närvesööv koormus talle langeb! Tänapäeval ei või kedagi usaldada.

Poe juures rääkis üks filosoof, et kord oli ka neile rahvaloendaja tulnud ja tema naisukese üle löönud. Nii ta oma toitjast ilma jäigi. Panin selle jutu kõrva taha.

Kui järg meie kätte jõuab, siis nõuan, et loendaja - peaks ta meesterahvas olema - enne tuppa tulemist silmad musta lindiga kinni seoks. Muidu võib minuga sama juhtuda mis selle filosoofiga. Hakka siis jälle endale uut söögitegijat otsima, nagu poleks midagi targemat teha.

Rääkisin sellest asjast ka Tigu Evaldile. Tal pidi äärepealt süda seisma jääma. Evald lubas naise rahvaloenduse ajaks kartulisalve peita. Igasuguseid tobedusi ka välja mõeldakse ja kõik ainult seepärast, et ametnikud ei oska arvutada.

Muda Mihkel


VAATAKS TÕTT

Ärikeele õppejõud R. CRAIG HOGAN: "Meilinduse ligi pole emakeeleõpetajaid lastud. Ja nüüd katkuvad ettevõtted juukseid peast."

New York Times, 7. detsember 2004


TÕRRE PÕHJAST

Me oleme siin, et universumisse teha mõlk.

STEVE JOBS


AMET EI RIKU

- Vägivaldne mees lõi uut peret.

- Lihane isa oli toores.

- Hooletu kokk sattus supi sisse.

- Keskklass kompas vaesuspiiri.

- Sülekoer konti ei murra.

ANDRES ÜLVISTE



PEALT KUULDUD

ARTUR, 3: "Kes veel ei tea, siis haikala sees on raudtee!"

(Ema ostis suure lõhe ja puhastas ära. Ainult roots jäi järele.)