„Kadri Simsoni toetajana ei tunne ma praegu pettumust, sest ligi pooled hääled võitis Kadri. See näitab, et tal on väga tugev meeskond ja selle üle on hea meel,“ ütles Aasa.

„Tahaks uskuda, et mingusugust nii-öelda karistussalkasid Edgar Savisaare poolelt tööle ei panda. See oleks kamikadzelik käitumine, kui teisel kandidaadil on erakonna sees nii suur toetus. Arvan, et see on väga super tulemus.“

Küsimusele, kas Simsoni toetajad suudavad teise poolega koostööd teha, vastas Aasa, et niipalju kui kongressil sellest juttu oli, on Simsoni toetajad 100 protsenti valmis koostööks.

„Igal juhul. Vahet ei ole, mis on tulemus, kas Kadri või Edgar,“ märkis ta. „Vastandumist ei tohiks olla, erakond peab edasi liikuma.

Seda, kas osa Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liikmeid võivad nüüd liikuda aknaaluste sekka ehk siis fraktsioonist lahkuda, Aasa tõenäoliseks ei pea.

„Aknaaluste jutt on ennatlik. Ma ei ole kindlasti nõus – aknaaluseid ei tule. Riigikogu fraktsioon jätkab ühtsena, elu läheb edasi. Kõik on normaalne, see on demokraatlik protsess. Tänaseks on uus esimees ja sellega tuleb leppida ja rahul olla. Kõigil on küll emotsioonid üleval – kes joob šampust kurvastusest, kes rõõmust...“ ütles Aasa.

Erakonna uutest juhatuse liikmetest rääkides lausus Ardo Aasa, et ta ei ole veel kõigi nimedega kursis. „Aga sain aru, et seal on ka palju Simsoni toetajaid. Juhatuse kui instrumendi rolli ei saa alahinnata. Seal on ka palju uuendusmeelseid inimesi, aga jäme ots jäi vist Edgari kätte. Usun, et otsused ja arengud lähtuvad ikkagi konsensusest,“ märkis ta.

Aasa sõnul oli kongress korraldatud Savisaare-keskselt. Saali tulles olid tribüünid Edgari plakateid täis. „See tekitab küsimusi,“ ütles ta. „Lisaks videomaterjalid. Eks see Edgari-poolne propaganda oli tõhus ja töötas.“

Aasa sõnul on raske hinnata, mis sai esimehe valimistel häälte jagunemisel otsustavaks. „Aga ise usun, et ikkagi venekeelsete inimeste hääled mängisid määravat rolli,“ pakkus ta. „Kongress oli kindlasti ka nostalgiahõnguline – propaganda kongressi eel, filmid, videod – need kõik olid nostalgiale üles ehitatud. Paraku läks nii. Elu läheb edasi ja ilmselt Kadri aeg tuleb natuke hiljem. Täna ei tulnud.“