Pentus-Rosimannuse sõnul ei ole kindlasti plaani laiendada Natura kaitsealasid. „Nabala-Tuhala kaitseala on ja saab olema siseriikliku kaitse all olev kaitseala. Seda põhjusel, et eelkõige on tundlik veerežiim see, mis piirkonnas kaitset vajab,“ ütles minister. Ta lisas, et peale selle on nimetatud piirkonnas veel 53 erinevat kaitsealust liiki.

„Natura n-ö metsatoetuste ja põllumaade toetuste maksmise mehhanism käib läbi maaelu arengukava. Maaelu arengukava võiks olla praeguseks juba heaks kiidetud ja vastuvõetud, aga uues valitsuses ametisse astunud põllumajandusminister sai dokumendi sellisel kujul, et ka temal on vaja sellega tööd teha,“ selgitas Pentus-Rosimannus. Tema sõnul arutab valitsus maaelu arengukava homsel kabinetiistungil. See sisaldab loomulikult ka Natura metsatoetuste ja ka põllutoetuste meedet. Pärast homset saame vast öelda, et põhimõtetes on kokku lepitud, märkis minister.

„Nabala ja Tuhala piirkonna kaitseala läbitöötamisega on tegeldud alates 2010. aastast. Analüüse ja ekspertiise on tehtud terve hulk. Viimases otsas valmis üks koondanalüüs, mis kõiki alusandmeid läbi kaalus,“ ütles Pentus-Rosimannus. Ta lisas, et kui leitakse, et piiri muutmise ettepanek kaitseala moodustamise puhul peaks olema teistsugune ja kaitseala peaks pigem olema suurem kui ettepanek tehtud on, siis praegu on võimalus vastava ettepaneku tegemiseks, kuna kaitseala avalikud arutelud alles käivad. Selle käigus vaadatakse üle ka piirid ja põhjendatus.